Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Біля Тернополя живе єнот, у якого в Instagram є більше 2000 підписників (ВІДЕО)

У cім’ї з села Біла біля Тернополя уже більше року живе єнот Семен. У нього є власна кімната та сторінка в соцмережі Instagram. На його сторінку @raccoonsimon_ternopil підписано 2160 підписників. 

18-річна Христина після навчання у Канаді та виходу на екрани українського серіалу “Київ вдень та вночі” загорілась ідеєю завести єнота. Втілити її бажання у реальність допомогла сестра та батько.

– Під час навчання у Канаді я щодня бачила, як по тамтешніх вулицях бігають єноти, – розповідає дівчина. – Вони такі класні, пухнасті. І я задумалась над тим, щоб завести єнота вдома. А тоді ще якраз почали показувати телесеріал “Київ вдень та вночі” на одному з українських телеканалів.

В одного з героїв серіалу був єнот Семен. Дівчина дуже захопилась цим серіалом.

– Дивилась на того єнота і думала, що хочу, щоб такий самий ходив біля мого ліжка, – продовжує Христина. – У мене є молодша сестра і вона якраз минулого року переходила в шостий клас. Тато пообіцяв, що якщо вона отримає грамоту, то він купить все, що вона захоче.

Коли сестра Христини отримала грамоту і сказала, що хоче єнота, то чоловік до такого не був готовий.

– Він думав може кросівки якісь, може ще щось, – пригадує дівчина. – Але точно не єнота. Але це я її підговорила, бо ж сама дуже хотіла таку тварину.

Виконати свою обіцянку татові двох дівчаток таки довелось. І у сім’ї вдома оселився Семен. Як розповідає Христина, її мама дуже любить єнота. У серпні буде більше року, як його привезли з Києва.

За вафлі готовий на все
Взагалі єноти їдять все, каже дівчина, але Семен дуже вибагливий і перебірливий у їжі. Він їсть корм кота, який також живе з сімʼєю, горішки, перепелині яйця. Мʼяса не любить. А за вафлі він готовий на все. Ще йому купують легені, сушать і він їх хрумає як сухарики.

– Сказати, що кіт з єнотом дружать, не можу, – розповідає дівчина. – Кіт у нас дуже гордий. Але вони і не бʼються. Інколи можуть понюхати одне одного, “фиркнути”. Але потім розійдуться і живуть собі кожен на своїй території.

Має власну кімнату
Для Семена у будинку з комірчини зробили особисту кімнату. Але це не примха, як пояснює Христина. Це для того, щоб захистити будинок від руйнації, коли єнот залишається наодинці.

– За ним потрібно доглядати так само, як за маленькою дитиною, – каже Христина . – Єноти дуже енергійні тварини і їх не можна залишати без нагляду. Бо вони можуть лапу в розетку запхати, залізти всюди, де тільки можна. Побити все.

Як розповідає дівчина, єнот самостійно відкриває холодильник, двері. Нещодавно він вистрибнув на штору і вона обірвалась.

– Він разом з нею впав на землю, – продовжує дівчина. – На сторінці в Instagram є відео. Його всюди повно, тому за ним постійно потрібно дивитись. Якщо Семен залишається вдома сам, то ми закриваємо його у кімнаті.

Любить прати
Єнот Семен взагалі добрий, каже дівчина, але любить подрапяти чи покусати. Так він проявляє свою любов. Семену навіть хотіли підрізати кігті, щоб менше дряпався. Але в єнотів там нервові закінчення і кігті підрізати їм не можна.

– Він не сильно кусає, грається собі так, – додає Христина. – Але, якщо він собі знайшов якусь цукерку чи щось інше і ти пробуєш в нього це забрати, то це все. Буде війна. Ще він дуже любить лазити по деревах. Він з самого низу дерева пробує вилізти на самий вершечок. А до верху гілка тонша і він поки вилізе наверх, то опиняється внизу. Бо та гілка разом з ним до землі хилиться.

Усе, що робить Семен, Христина фотографує та знімає на відео і публікує у Instagram. Пости на сторінці Семена у Instagramі постійно переглядає 2160 читачів. Відео з твариною може назбирати 17 тисяч переглядів. Як розповідає Христина, “лайкають” єнота підписники з різних країн.

– Цю сторінку ми створили місяць тому, – каже дівчина. – В Instagrami є багато популярних єнотів. От ми вирішили, що наш буде одним з них. Він цікавий, веселий. Люди люблять дивитись його фото та відео. Cемен у нас — єнот полоскун. Він пере речі. Все, що попадає йому в лапи, він відразу несе прати у миску з водою.

Незабаром, додає Христина, єнота повезуть до ветеринара, але у Львів. Бо в Тернополі ветеринарів, які б займались єнотами – немає, пише “20 хвилин”.

На Тернопільщині жінка набрала товару в супермаркеті і втекла

Ікону Матері Божої Зарваницької передано на реставрацію