Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Будівельна компанія «Креатор-Буд» передала три тисячі квадратних метрів на квартири бійцям АТО

Сертифікати на дванадцять квартир від компанії «Креатор-Буд» в Тернополі отримали бійці АТО. 

Планувалось, що квартири збудують в новому мікрорайоні міста, що на Підволочиському шосе, але з ініціативи бійців та керівництва компанії, у нові помешкання “атовці” зможуть вселитись значно раніше.

Загалом компанія «Креатор-Буд», з ініціативи її керівника Ігоря Гуди, виділила три тисячі метрів квадратних на квартири бійцям, поки розподілили лише 600 метрів квадратних — 12 квартир.

Отримали їх ті, хто найбільше потребував: претендентів обирали не чиновники і не представники компанії, а ветерани АТО та бійці.

— Спочатку планувалось так, що квартири мали би бути виділені на Підволочиському шосе. Але річ у тому, що там мікрорайон ще би будувався й освоювався кілька років, в той час, як питання з помешканням було відкритим. Тому Ігор Гуда з розумінням поставився до ситуації, ще нічого не збудувавши там, виділив квартири у тих будинках, які здадуться набагато швидше, — розповідає ветеран третього полку спеціального призначення Володимир Розум’як, який є одним з членів комісії.

Володимир Розум’як та Ігор Гуда

Квартири в першу чергу отримували багатодітні батьки, ветерани, які отримали поранення, одинокі «атовці», які виховують дітей-інвалідів.

— Ми подумали, що людям, які повернуться, держава в кращому випадку дасть якийсь клаптик землі, але в основному вони навіть не матимуть можливості там збудуватись. Тому ми прорахували варіант, щоб тим, хто опинився в дуже складних обставинах, хто реально не має можливості ні купити житло, ні якось отримати. Компанія “Креатор-Буд” відізвалась з найкращою пропозицією, ми уклали трьохсторонній договір між міською радою, учасниками бойових дій та забудовником в особі Ігоря Гуди, — розповідає Роман Мельник.

Члени комісії розказують, що така ініціатива будівельника — була тоді першою в країні.

— Коли це все вийшло, то я дякував від всіх і забудовнику, Ігорю Гуді, і меру за те, що вони настільки чесно і порядно повелись, ми були шоковані. Хлопці отримали 12 квартир, отримали саме ті, хто найбільше потребував. Це реальна допомога воїнам, в Україні ще ніхто не отримували, на скільки я пам’ятаю, з простих «смертних» воїнів, які воювали, які не мають, їм треба, — додає Роман Мельник.

Роман Мельник з сестрою

Бійці зазначають, що комісія по всіх претендентах голосувала одноголосно, всі 12 кандидатур не викликали ні дискусій, ні обговорень. Квартири отримали Валерій Чоботар, Іван Гуня, Андрій Джерелейко, Василь Бісовський, Руслан Муляр, Віталій Фидрин, Бурка Сергій, Руслан Андросюк, Ярослав Антонюк, Василь Сентик, Олександр Іриця, Едуард Дарзуля.

Бійці наголошують, що 600 розподілених метрів це лише початок, адже є ще 2400 метрів, які поки не розподілені. Тож члени комісії закликають тернополян, ветеранів та волонтерів подавати імена тих людей, які захищали країну, опинились у складних життєвих обставинах та не мають досі власного житла.

Друга хвиля стихії на Тернопільщині: пошкоджений автобус та поламані дерева(ФОТО).

У Тернополі будують єпархіальний собор УПЦ КП (ФОТО)