Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У Тернополі встановили пристрій примусового зниження швидкості (ФОТО)

Днями на вулиці Симоненка встановили пристрій примусового зниження швидкості. Нещодавно новий пристрій облаштували на заміну зруйнованому на вулиці Руській в районі ЗОШ №6 .

Зараз, у зв’язку з завершенням будівництва багатоквартирного будинку неподалік від місця, де планувалося облаштувати “лежачого поліцейського” на проспекті Степана Бандери,   розглядається доцільність влаштування пристрою примусового зниження швидкості в цьому році.

Так звані “лежачі поліцейські” (офіційна назва – “Пристрій примусового зниження швидкості”), на жаль,  є не надто довговічними. Зокрема, вони руйнуються через інтенсивний рух великовагового громадського транспорту а також пошкоджуються внаслідок чищення вулиць. Відтак цього року заплановано відновити пристрої на вулиці Руській, а також біля обласної лікарні в районі вулиці Клінічної. Мешканці часто звертаються до фахівців управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР з проханням облаштувати “Лежачі поліцейські”, втім, закон забороняє встановлювати елементи примусового зниження швидкості на автомобільних дорогах загального користування поза межами населених пунктів та на магістральних вулицях.

Встановлення «лежачих поліцейських» регулюється ДСТУ 4123:2006 «Пристрій примусового зниження швидкості». Згідно п.5.7 стандарту заборонено встановлювати елементи примусового зниження швидкості на магістральних вулицях.

Зазначаємо, що облаштування «лежачих поліцейських» є не єдиним способом забезпечення безпеки пішоходів на дорозі. Відтак у Тернополі здійснюються послідовні кроки для забезпечення якісного освітлення пішохідних переходів, облаштовують шумові смуги та встановлюють додаткові світлофорні об’єкти.  Також тернополяни можуть звернутися до головного управління Національної поліції в Тернопільській області з проханням проводити регулярні рейди у місцях руху пішоходів через проїзну частину.

Фото Володимир Бобко

Тернопіль житлово-комунальний

У Тернополі на проспекті Бандери та ще на шести вулицях не буде світла

Житель Тернопільщини загинув внаслідок падіння з дерева на металеву огорожу