Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У одному з районів Тернопільщини відмовилися закривати малокомплектні школи

У Теребовлянському районі поки що не будуть закривати жодної школи. Зокрема, три школи, які були під загрозою закриття, вирішила за свій рахунок фінансувати громада.


Так, у зв’язку з тим, щоб в області триває реформа освіти, проводиться закриття малокомплектних шкіл. Такі дії пояснюють тим, що у малокомплектних школах від сили 20 учнів. За таких обставин отримати належні знання та якісну освіту у таких школах не має змоги.
Таким чином, в кожному із районів закривають по кілька шкіл, утім, вповноважене це вирішувати не управління освіти й науки, а сільські ради, які, звичайно, можуть вирішити зберегти школи, але тоді утримувати їх уже доведеться за власні кошти.
Таке рішення, власне, прийняли у Золотниківській громаді Теребовлянського району. Там самостійно фінансуватимуть три малокомплектні школи – Маловодівську ЗОШ І-ІІ ступенів, де навчається 18 учнів, Котузівську ЗОШ І-ІІ ступенів із 19 учнями та Гайворонківську ЗОШ І-ІІ ст., де навчається 26 учнів.
Зазначимо, що у Золотниківській громаді проживають 9 тис. 313 осіб. А, зокрема, у Гайворонці мешкають 508 осіб, Маловодівці – 275 осіб та у Котузівці – 455 осіб.
Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що цього літа в області ліквідують три школи. Ще шість реорганізують у нижчі ступені.

Гройсман розповів деталі ремонту траси, яка пройде через Тернопіль

У Тернополі найбільше шукають продавців-консультантів. Тижневий огляд вакансій