Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Тернопільський стадіон: силовики проти футбольних хуліганів (ФОТО)

Димова шашка на футбольному полі, образливі слова у бік вболівальників та гостей однієї з команд. Зауваження стюартів спровокувало конфлікт.

Усе це відбувалося під час футбольного матчу у Тернополі, де за першість у Чемпіонаті України змагалися команди другої ліги ФК “Нива” (м. Тернопіль) – ФК „Буковина” (м. Чернівці). Втихомирити вболівальників під час проведення футбольних матчів – завдання номер один правоохоронців краю.

Саме за таким сценарієм відбувалися спільні навчання особового складу ГУНП в Тернопільській області, працівників Управління патрульної поліції, військовослужбовців Національної Гвардії України, представників служби надзвичайних ситуацій та футбольного клубу “Нива” Тернопіль.

Усе проходило на Тернопільському міському стадіоні. Організатори заходу розповіли, що на матч було продано 1500 квитків. Незважаючи, що усе відбувалося не на справді, до роботи силовики підійшли відповідально.

Перед матчем обстежили стадіон, підсобні приміщення та прилеглу територію на предмет виявлення вибухонебезпечних та інших підозрілих предметів. Підготувалися правоохоронці й до того, що сторонні особи можуть у будь-який момент вчинити протиправні дії в місцях проведення заходу або спровокувати порушення публічного порядку.

– Відповідно до доручення Голови Національної Поліції, напередодні проведення перших футбольних домашніх матчів професійними клубами, ми проводимо практичні заняття щодо забезпечення охорони публічної безпеки та порядку на спортивних спорудах – на стадіонах, – розповідає заступник начальника ГУНП в області Руслан Балик. – Заняття проводяться відповідно до методичних рекомендацій, які підготувала нацполіція і для того, щоб в майбутньому не було грубих порушень, масових заворушень в охороні публічної безпеки та порядку на стадіонах та на місцях проведення футбольних матчів.

Організатори стверджують, що навчання відбулися на належному рівні. Кожен відповідав за ввірену йому ділянку роботи – рятувальники ліквідовували загоряння димової шашки, працівники поліції та нацгвардійці робили усе можливе, щоб локалізувати конфлікт, а найбільш активних вболівальників затримували. Входить у завдання поліцейських й супровід іногородніх фанатів до залізничного чи автовокзалу.

Силовикам ще раз нагадали, що під час масових заходів вони повинні сумлінно виконувати службові обов’язки, бути пильними та рішучими у разі загострення ситуації. Разом з тим вони повинні суворо дотримуватися законодавства України та ввічливо ставитися до громадян.

На Тернопільщині нахабний водій мив машину прямо в річці Дністер (ВІДЕО)

На Тернопільщині за добу втопились 20-річний хлопець та 49-річний чоловік