Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На Тернопільщині абітурієнтів із сільських шкіл чекають нововведення

(Зліва направо): Ольга Хома, Юрій Шайнюк

Цього року випускники сільських шкіл вступатимуть до вищих навчальних закладів із певними нововведеннями. Тепер, крім переліку необхідних документів, їм потрібно ще й подати довідку, яка підтверджує місце реєстрації проживання.

(Зліва направо): Ольга Хома, Юрій Шайнюк

Це пов’язано з тим, як розповіла під час прес-конференції начальник управління освіти й науки Тернопільської ОДА Ольга Хома, що цього року Міністерство встановило три категорії коефіцієнтів для абітурієнтів: галузевий, регіональний та сільський.

Так, якщо галузевий коефіцієнт складає 1,03 й стосується тих абітурієнтів, які планують пов’язати своє життя із природничо-математичними та інженерно-технічними науками. Регіональний коефіцієнт має різні бали й залежить від регіону. У Києві, наприклад, – це 1 бал, у Львові – 1,01, у Харкові, Одесі, Дніпрі – 1,03, в навчальних закладах на інших територіях України – 1,02. Сільський ж коефіцієнт становить 1,02. Використовувати його можуть абітурієнти, які у 2017 році закінчили школу у сільській місцевості й там проживають.

– Для отримання цього коефіцієнту потрібно надати довідку, яка підтверджує реєстрацію місця проживання абітурієнта у селі, – каже Ольга Зіновіївна. – Видають такі довідки органи місцевої влади або ж державної міграційної служби.

 

У Тернополі видали книгу про один із найстаріших храмів міста (ВІДЕО)

На Тернопільщині може з’явитися ще одна «родзинка» – аграрна