Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

З Тернополя до Зарваниці сьогодні вирушили більше тисячі паломників (ФОТО)

Сьогодні на загальнонаціональну прощу у Зарваниці, яка відбудеться 15-16 липня, вирушили колони тернополян. Збір прочан відбувся біля Архикатедрального Собору Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці ще о восьмій ранку.

У Катедрі відслужили ранкову Службу. Далі прочани реєструвалися і формувались у групи, повідомляє Доба.

Аніматор Віталій Вінярський йде на прощу до Зарваниці разом з сестрою Галею не перший рік. Щороку веде групу з 35-40 людей.

– Буває важко, темп однаковий, всі не встигають. Найважчі останні 20 кілометрів. Жарко, дорога від Золотників до Зарваниці припадає на другий день, зупинок немає, йти потрібно 5 годин. Все також залежить від погоди, якщо буде така, як зараз, дорога буде легкою, – каже аніматор Віталій.

Проща для Галини, щось надзвичайне. Якщо пішов один раз, каже, підеш і вдруге і вдесяте. Люди готуються за півроку, повертаються з однієї і чекають іншої.

Прочани Леся та Оля вже й не порахують скільки раз вирушали у пішу прощу до святого місця, щороку чекають цього дня. Дорога дається легко, кажуть, головне йти з вірою у серці та гарним настроєм. З групою у колоні втома не відчувається зовсім, молитва підтримує.

Кожного дня прочани матимуть дві зупинки, сьогодні у Мишковичах та Микулинцях, завтра у Тютькові й Золотниках.

– У цих селах люди, парафіяни разом зі священиками приймають нас, пригощають чаєм, канапкою. Також долучаються до нас, разом молитимемося і проситимемо миру для України, здоров’я для себе та своїх родин, – розповідає голова єпархіальної комісії у справах молоді УГКЦ, отець Орест Павлінський.

Сьогодні прочани о 17 годині прибувають до села Струсів, переночують, а о шостій ранку в суботу вирушають далі. Біля 16 години прийдуть до Зарваниці. Там паломників зустріне Блаженніший Святослав.

 

 

У Тернополі на Східному уже вимкнули світлофори – чекають на Президента (ФОТО)

Начальник тернопільської поліції закликав не піаритися на вбивстві дівчини