Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Близько сотні активістів пікетують під «білим домом» у Тернополі (ФОТО)

Сьогодні, 5 липня, під стінами «білого дому» в Тернополі зібралися близько сотні активістів й розпочали пікетувальну акцію.

пікет Тернопіль

За їхніми словами, акція розпочалася перед початком сесії обласної ради, яка запланована на сьогодні, а також триватиме й під час сесії. Під адмінбудівлею обласної адміністрації та обласної ради зібралися представники трьох громадських організацій та політичних сил.

Зокрема, участь в акції беруть Тернопільська обласна організація ВО «Свобода», молодіжна організація Національний корпус «Азов» та «Правий сектор».

Очікується, що участь в акції візьмуть близько двохсот осіб. Наразі до пікетувальників лише підтягуються сили. Організатори запевняють, що до сесійної зали не підуть, позаяк заявили, що акція відбуватиметься на території «білого дому».

Вимоги, які сьогодні активісти висуватимуть до депутатів обласної ради наступні: об’єктивне розслідування вбивства 17-річної Іринки Мукоїди із Вишнівця, а також вони акцентують на тому, щоб винести на розгляд сесії та прийняти звернення до Президента України, Кабінету Міністрів України та Верховної Ради України щодо негайного підписання Закону України «Про амністію у 2016 році» та вжити невідкладних заходів щодо захисту національних інтересів держави та соціальних прав громадян. Серед питань, які вони піднімають є також заборона продажу земель сільськогосподарського призначення.

Також в офіційному зверненні, яке буде вручено представникам органів державної влади на сесії Тернопільської обласної ради, будуть прописані вимоги, зазначені у «Національному маніфесті».

Охорону громадського порядку здійснює патрульна поліція Тернополя та представники Національної гвардії.

 

Тернополянка пішла на обгін і на зустрічній смузі підбила два дорогих автомобілі (ФОТО)

На Тернопільщині судитимуть земельних фальсифікаторів