Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У справі про загибель 3-річного хлопчика з’явилися нові деталі

Трагедія з малюком, який загинув під колесами «Шкоди», продовжує обростати новими деталями.

3-річний хлопчик виховувався в багатодітній сім’ї. Разом з матір’ю в квартирі на вулиці Героїв Крут, крім загиблого Іллі, мешкають ще шестеро дітей. Ці та інші обставини з’ясували журналісти “Нової Тернопільської газети”.

Страшна трагедія сталася 20 червня, близько 18.30 год., на вулиці Лесі Українки у Тернополі. На дорогу несподівано вибіг трирічний Ілля В. і потрапив під колеса автомобіля «Шкода». Дитина померла у кареті швидкої допомоги.
Мама гуляла з синочком, на мить відволіклася, і сталася біда. Перехожі бачили, як Іллюша біг бульваром Данила Галицького до вулиці Лесі Українки, сильно плакав, кликав матір. На жаль, його ніхто не перепинив перед небезпекою. Хлопчик вибіг на дорогу з-за куща, водій не встиг пригальмувати… Аварія сталася за метр-другий від пішохідного переходу.
Після смерті хлопчика містом поширювали чутки, що нібито хлопчик гуляв без мами, зі старшою сестричкою, говорили також, що мама в той час пила пиво і не помітила, як дитина відбігла. Минулої п’ятниці, 23 червня, журналісти «НОВОЇ…» навідалися до будинку, де мешкає родина. Багатодітна родина — крім Іллюші, є ще шестеро сестричок та братиків — тулиться в малосімейці на вулиці Героїв Крут. Двері помешкання нам не відчинили, очевидно, матері не було вдома, а діти боялися спілкуватися з незнайомцями. Саме того дня, як нам згодом вдалося з’ясувати, поховали загиблого хлопчика.


— Мешканці будинку хотіли зібрати гроші й допомогти поховати Іллюшу, адже сім’я живе скромно, але матір дитини навіть не вітається з нами, — каже сусідка. — У Наталі було семеро дітей, залишилося шестеро… У дітей різні батьки, найменшенький, Іллюша, — від сусіда, який мешкає з нею і допомагає виховувати дітей. Її співмешканець відсидів у тюрмі за крадіжку, молодший від Наталі більш як на десять років. Багатодітній матері 42 роки, вона рідко виходить на люди, бачу лише, як несе продукти з магазину.
Інша сусідка частіше спілкується з багатодітною матір’ю, оскільки їхні діти разом навчаються в школі. Власне, вона розповіла деякі подробиці трагедії.
— Наталя казала, що гуляла з синочком неподалік літака, відволіклася і не помітила, як він відбіг з майданчика. Кинулася шукати, гукала його… Потім їй сказала якась мама, що бачила, як хлопчика ніс на руках якийсь чоловік, а потім випустив, бо він сильно плакав. А вже через кілька хвилин матері повідомили страшне… — зітхає інша сусідка. — Після розтину рідним віддали тіло поховати. Сумно, що Наталя не покликала нас, сама з дітьми поховала. Казали, що навіть забули замовити хрест. Може, хлопчик нехрещений був… Люди нині різне говорять про матір, та я мала б гріх, якби сказала про неї погане. Дітей вона любить, дбає про них — завжди чистенько одягнені, нагодовані. Там хоч купка дітей, але всі один за одного стоять, старші бавлять менших. Бувало, кличуть діти її синочка грати футбол, а він відмовляється, каже, що мусить бути з меншими. Найстарший 23-річний син ходить на роботу, допомагає матері. Ну, а особисті стосунки Наталі з чоловіками — то вже інше питання, така її доля… Бачила днями її з двома меншенькими — гуляли надвечір у дворі. «Ось липа цвіте, ось вишеньки червоні», — розповідала дітям. Зажурена, вся в чорному… Іллюша був потіхою сім’ї, розумничком — знав усі букви, кольори. Дуже сумно, що так сталося…

Джерело: НОВА Тернопільська газета

100 років тому під Конюхами Січові стрільці зупинили наступ російської армії

Мерія Тернополя відсудила право встановлювати плату за навчання для «іногородніх»?