Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У Монастириському районі планують ліквідувати три школи

Цього навчального 2017 року на Тернопільщині триває і продовжуватиметься також ліквідація малокомплектних шкіл. Зокрема, у Монастириському районі планують ліквідувати 3 навчальні заклади.

Йдеться про Заставецьку ЗОШ І ст., яка уже тимчасово призупинила свою діяльність. З приводу цього є відповідне рішення від 11 листопада 2016 р. №125. Також ліквідують Сеньківську ЗОШ І ст. згідно із рішенням сесії Задарівської сільської ради від 14. 06. 2017 р. №90. Водночас у планах є ліквідувати Дібрововістрянську ЗОШ І ст. Коропецької ОТГ Монастириського району. Щоправда, на даний час рішення не прийнято.

Як переконують в управлінні освіти й науки Тернопільської ОДА, проблем із закриттям цих шкіл не виникне жодних, адже, закриваються малокомплектні школи, де неповні, й узагалі далекі до наповнених класів, школи. При чому, діти, які навчалися у школах, які тепер планують ліквідувати, матимуть змогу навчатися у повноцінних  навчальних закладах, де є конкурентне середовище й можливість отримати якісні знання.

Для цього в об’єднаних територіальних громадах є автобуси, якими відвозитимуть до дітей на уроки. Зокрема, на початку 2017 року Монастириський район отримав ще один новий шкільний автобус, який придбали на умовах співфінансування – 70% – кошти державного бюджету і 30% – кошти з місцевих бюджетів.

Нагадаємо, загалом за минулий рік закупили 42 шкільних автобуси на суму понад 65,5 мільйонів гривень. З цих автобусів 9-ть відразу повернули в школи із яких забрали для потреб бійців у зоні АТО у 2014 році.

Стало відомо, на які спеціальності краще вступати тернопільським абітурієнтам

Долю тернопільських котелень на торфі визначать на громадських слуханнях