Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Тисячі молодих паломників зібрав нічний концерт у Зарваниці (ФОТО)

У ніч проти 16 липня на Співочому полі Зарваниці тисячі молодих людей взяли участь у духовно-мистецькій програмі.

Дійство відбулося у євангелізаційно-духовному форматі. Молоді паломники веселилися під музику молодих християнських музикантів України проекту Kerygma Projekt ІІ.

Ведучими програми виступили Роман Демуш та відомий український гурт із Тернополя „Тріода“. Власне, артисти підготували особливий подарунок — прем’єру гімну до Патріарха Йосифа Сліпого „На Сибірі в концтаборі“ в новому аранжуванні.

Цього вечора молодь вітали голови комісій у справах молоді о. Орест Павліський та о. Ростислав Пендюк, а також Преосвященний Володимир Груца, Єпископ-помічник Львівський. Архиєрей, зокрема, сказав, що молодь УГКЦ окрім того, що є “мудрою молоддю”, є ще й побожною молоддю і ця побожність в особливий спосіб проявляється на прощі у Зарваниці.

Пригадуючи особу Патріарха Йосифа Сліпого, котрого дуже шанував святий Папа Іван-Павло ІІ, Владика закликав молодь за прикладом цих двох подвижників “бажати великого” та прагнути святості.

Духовно-мистецька програма мала дві частини. В першій виступали гурти, які впродовж року брали участь у проекті Творчої студії Ceciliarec під патронатом Патріаршої комісії у справах молоді УГКЦ.

Це різні музичні колективи з усієї України — YakMa Band (Івано-Франківськ), Shemma Band (Хуст), Sofi Band (Львів), Zion (Львів), ЖиВи (Львів), Територія Душі (Львів), Метаноя (Київ), The Secret of Seven (Київ), The Brightberry (Київ). А в другій частині виступали гурти в рамках євангелізаційного проекту Kerygma Project II.

 

 

Поблизу «білого дому» в Тернополі сталася аварія (ФОТО)

Допоможіть розшукати 76-річного тернополянина (ФОТО)