Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Тернопільські послідовники Саакашвілі очікують його повернення в Україну

Указ Президента України щодо позбавлення Міхеіла Саакашвілі українського громадянства прокоментував керівник тернопільського офісу “Руху нових сил” Михайло Жирівський.

За словами Михайла Жирівського, інакше як політичним переслідуванням це назвати не можна. Колишній член партії Блок Петра Порошенка зараз вважає, що Петро Порошенко прибирає своїх політичних конкурентів.

– Ситуація з приводу того, що Саакашвілі заповнив неправильно документи,  – це нісенітниця, тому що і Україна, і весь світ знали, що стосовно Саакашвілі у Грузії ведеться політично-вмотивоване переслідування, яке не визнається в світі. Адже раніше до нього могли застосувати екстрадицію із Сполучених Штатів Америки, де він працював викладачем в університеті. Утім, Сполучені Штати з їхніми розвинутими демократичними інститутами чомусь цього не зробили. Юристи Михайла Миколайовича, які ведуть цю справу в Грузії стверджують, що по Саакашвілі немає жодного вироку суду, який був би в дії. Тому ми вважаємо, що це політичне рейдерство і переслідування, – каже Михайло Жирівський.

Водночас, він наголошує, що те, що Петро Порошенко, знаючи про переслідування Саакашвілі в Грузії прийняв його до України, а потім позбавив українського громадянства, то це тепер ще більше незрозуміла ситуація. Тому, мабуть, за словами лідера обласної організації «Руху Нових Сил», Петро Олексійович сам має пояснювати як так сталося, адже це не привілей президента.

– Це було зроблено дуже цинічно, забрати громадянство, коли Михайло Миколайович перебуває у Сполучених Штатах, тому що юридично тепер він не матиме права повертатися в Україну. Він може просто жити в транзитній зоні аеропорту, але це не вирішення ситуації. Тому ми в будь-якому випадку будемо готуватися до повернення Михайла Миколайовича. Зараз наші юристи працюють над цією справою, і ми будемо позиватися в різні інстанції. Гадаю, що дата візиту Михайла Саакашвілі буде публічною і всі, хто схиляється не тільки на його сторону, тому що ми зараз не відстоюємо право однієї людини Михайла Саакашвілі, а відстоюємо взагалі право всіх людей, тому що таке може бути з будь-ким, зможуть приєднатися до цієї акції, – каже Михайло Жирівський.

У центрі Тернополя триває ремонт тротуарів на двох вулицях (ФОТО)

Експерта-криміналіста, якого бачили п’яним у Вишнівці, уже звільнили