Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На Тернопільщині судять активіста, який брав участь у «сміттєвій люстрації» судді Варневич

Уже цієї п’ятниці, 14 липня, Збаразький районний суд має винести вирок по «сміттєвій люстрації», яка відбулася ще взимку 2015-го.

Нагадаємо, тоді активісти з НВР «Правий сектор», «Народна рада Кременеччини» та «Трудова солідарність» прийшли до судді Кременецького районного суду Людмили Варневич за поясненнями з приводу її вироку щодо одіозного екс-мера Почаєва Олега Іванюка.

Адже згідно з цим вироком йому за його земельні махінації нічого не загрожувало. Таке рішення не могло не обурити активістів, які добре знали цю справу й стежили за нею, а також, які підтримували людей, які потерпіли внаслідок афер тодішнього почаївського мера.

Утім, тоді пояснень від судді, яка прийняла таке рішення, так і не дочекалися. У результаті цього обурені активісти взялися «люструвати» її та тодішнього голову районного суду Євгена Зембру, й обох помістили до сміттєвого контейнера.

Звісно, що такі дії не могли не залишитися без уваги з боку ображеної судді Варенвич і вона написала заяву до поліції на тих, кого нібито впізнала. До цього списку потрапили лише двоє осіб – нині покійний кременецький активіст Віталій Ващенко та представник «Правого сектору» Олег Селецький.

Суди з цього приводу тривали майже два роки й уже цієї п’ятниці суд має винести вирок у даній справі.

За фактом «сміттєвої люстрації» щодо Олега Селецького (у зв’язку із вбивством Віталія Ващенка кримінальне провадження щодо нього закрили – авт.) порушено два кримінальні провадження за ч.2 ст. 296 ККУ – хуліганство, яке карається штрафом до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або арештом на термін до шести місяців, або обмеженням волі на термін до трьох років, та за ч.1 ст. 377 ККУ – погроза або насильство щодо судді, народного засідателя чи присяжного.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді виправних робіт на термін до двох років, або арешт на термін до шести місяців, або обмеження волі на термін до трьох років, або позбавлення волі на такий же термін.

Галина ТИХА

 

Паломницькому центру, де знаходиться ікона Богородиці, яка плаче, надали право повного відпусту

У Збаражі учасник АТО скоїв смертельну аварію