Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У тернопільських парках травили жахливих істот. Тернополян просять бути обережними (ФОТО)

Оголошення по дату проведення акарацидних заходів були розміщенні в парках міста, особливо фахівці  ТОКП “Профдезинфекція” відзначили організацію у проведенні заходів працівників “Парку Національного Відродження”.

Попри те, що роботи виконані, закликаємо тернополян бути уважними при перебуванні у паркових зонах та дотримуватися правил техніки безпеки, зокрема, обов’язково оглядати дітей та домашніх тварин  після прогулянок. Не забувайте, що кліщі зустрічаються в густих травах, чагарниках, листяних лісах, місцях, де влітку так хочеться захиститися від спеки. Вони вичікують, при зіткненні жертви з гілочкою (травичкою) чіпляються за одяг, знаходять м’яке місце на тілі, вгризаються в шкіру. Паразити скупчуються в зонах вигулу домашніх тварин, але на відкритій природі ризик нападу вищий.

Не дозволяйте дітям в пік кліщової активності сидіти, лежати у траві. Проведіть вакцинацію, подбайте про закритий одяг перед вилазкою на природу. Оглядайте малюка на прогулянці кожні півгодини. Повернувшись додому, ретельно перевірте одяг. Відправляючи дитину подорожувати самостійно, покладіть в рюкзак засіб від кліщів. Не розпорошуйте аерозоль-репелент на долоньки, щоб хімікат не потрапив в рот дитині.

Укус кліща і собаці загрожує страшною інфекцією. Гірше того: кліщ з шерсті тварини потрапляє в будинок, а потім може перебратися на людину. Знижують ризик захисні комбінезони з гладкої тканини. Собак вакцинують, обробляють спреями і краплями в холку, надягають спеціальні нашийники, застосовують антипаразитарні шампуні.

У центрі Тернополя СБУ затримала поліцейського-хабарника. Зібралось багато людей (ФОТО, ВІДЕО)

У Тернополі працівники МРЕВ ділились кров’ю