Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На Тернопільщині відкрили Мистецьку Резиденцію на честь Назара Войтовича

У селі Травневе Збаразького району відкрили першу програму Мистецької Резиденції на честь наймолодшого Героя Небесної Сотні Назара Войтовича.

Зробити це вдалося у рамках щорічної урочистої події «На крилах мрії», організованої Травневською школою. Презентація Резиденції припала на дату дня народження Назара Войтовича – 2 червня.

Після відкриття у майстерні Резиденції провели обговорення на тему «Ревіталізація цінностей та середовища». Також, сьогодні, 2 червня, розпочалася перша програма відкритих майстерень, а також роботи над перетворенням колишнього сільського магазину на комунікаційний центр для громади з освітньо-мистецькою програмою – проект, що є частиною Всеукраїнської програми вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні «Відзнаки Героїв» та відбувається за підтримки міжнародного фонду «Відродження».

За словами організаторів, реалізація проекту, у сфері, яку найбільше любив Назар Войтович, – це чудовий спосіб, щоб вшанувати його пам’ять.

Програма триватиме з 2 до 15 червня і завершиться виставкою-презентацією проекту у тернопільській галереї «Бункермуз». Власне, сама презентація відбудеться 16 червня.

Нагадаємо, Назар Войтович був учасником Євромайдану, студентом Тернопільського кооперативного торговельно-економічного коледжу. Герой України. Загинув 20 лютого 2014 року на Майдані. Снайперська куля влучила хлопцеві в обличчя і вийшла через хребет. Назарові було всього лише 17 років.

«Мрія» буде жити: Міжнародна фінансова корпорація (IFC) погодилася реструктурувати борг Агрохолдингу

Убивці Віталія Ващенка придумують на свій захист нові версії