Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Іноземку, яка рік тому родила дитину в Тернополі, хочуть вигнати з України

Представники Аббі, яку в жовтні минулого року з немовлям вигнали з квартири, подали зустрічний позов на скасування рішення міграційної служби. Позов задовільнили, оскільки дитина уже має громадянство України. Але міграційна служба готує апеляцію. 

– 24 липня доньці Аббі – Ел виповниться рік, – говорить директор Благодійного фонду “Вікно життя” Ірина Жигунова. – З листопада минулого року тривають судові засідання щодо примусового видворення мами дівчинки. Дівчинці надано статус громадянки України, і її мама бореться за право виховувати дитину в Україні. Тобто не розлучати маму з дитиною.  Батько дитини теж в Україні, він теж нігерієць, пише “20 хвилин”.

Але оскільки дитина маленька, то вона вимушена буде виїхати з мамою.

– Видворення матері означало б вимушене видворення громадянина України з цієї країни, тобто дитини, – пояснює Ірина Жигунова. – Був зустрічний позов про скасування рішення міграційної служби. І 20 червня міськрайонний суд виніс рішення про скасування цього рішення. Зараз ми очікуємо подання апеляції від міграційної служби.

– Ми надіємось на позитивне рішення, – додає пані Ірина. – Але такої практики, щоб такі справи доходили до судів, в Тернополі ще не було.

Тернополянка поблизу лікарні втратила велику суму грошей

У Тернополі випускний. Тисячі людей і сукні за 1000 доларів (ВІДЕО)