Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Якщо ТВК не буде збиратися, щоб відкликати трьох депутатів, будемо вживати інших кроків, – Олег Сиротюк

Зліва направо: Марія Чашка, Михайло Сиротюк, Василь Габор

Сьогодні, 22 червня, під час прес-конференції, організованої Тернопільською обласною організацією ВО «Свобода», обговорили можливості подальших дій, у випадку якщо ТВК не збиратиметься, щоб відкликати трьох депутатів.

Зліва направо: Марія Чашка, Олег Сиротюк, Василь Габор

Як розповів заступник голови Тернопільської обласної організації ВО «Свобода» Василь Габор, центральним керівництвом партії було промоніторено всю діяльність депутатів Тернопільської міської ради. Було виявлено несинхронні голосування і голосування, які суперечили програмі і позиції партії. У даному випадку це стосується трьох екс-депутатів-свободівців Івана Сороколіта, Романа Навроцького та Ігоря Турського.

– Після цього було прийнято рішення про виключення їх з партії та депутатської фракції, до якої вони входили, – каже Василь Габор. – Отже, фракція, яка висунула їх на вибори, яка їх підтримувала, до виборчого списку по багатомандатному виборчому округу несла за них відповідальність. Тепер після того, як вони перестали бути членами партії і після того як вони почали голосувати всупереч позиції партії, ми за них не можемо нести відповідальності. Водночас, у зв’язку з тим було ініційовано збори виборців, громади Тернополя задля збору підписів, щоб відкликати тих депутатів із зайнятих ними посад у міській раді. Відповідно до цього сформувалися ініціативні групи, які займалися збором підписів

Щоправда, наразі так і не вдалося дізнатися скільки підписів все ж зібрали за відкликання цих трьох депутатів. Кажуть, що крапку у цій історії має поставити територіальна-виборча комісія. Утім, комісія вже двічі поспіль не збиралася.

Хоча, як наголошує голова Тернопільської обласної організації ВО «Свобода» Олег Сиротюк, зараз своє слово має сказати територіально-виборча комісія.

– Уже мали відбутися два засідання територіально-виборчої комісії, проте вони не відбулися, – продовжує Олег Сиротюк. – Ми сподіваємося, що в цьому випадку не повториться ситуація як у часи Хоптяна, коли майже рік територіально-виборча комісія не збиралася, саботувала свою роботу, чим унеможливлювала розгляд тих завдань, які стосувалися депутатів від ВО «Свобода». Ми сподіваємося, що надалі таки комісії відбуватимуться і що представники, які представляють владу все-таки з’являться на засідання. У випадку якщо ж знову не збереться кворум, то ми змушені будемо окреслювати ті кроки, які будемо вживати для того, щоб у Тернополі виборче законодавство і законодавство місцеве дотримувалося представниками різних політичних сил, які представлені в Тернопільській міській виборчій комісії.

Тернополянин просить допомогти спіймати жінку, яка краде все, що бачить (ВІДЕО)

В обласній адміністрації гучна відставка