Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Через Тернопіль планують запустити потяг до польського Перемишля

Через «файне місто» планують запустити потяг до прикордонного містечка Перемишль, що в Польщі. Тоді ж тернополянам буде значно легше й простіше діставатися до цього міста.

Перемишль практично столиця закупів, які постійно та регулярно здійснюють не лише мешканці нашої області, а й жителі сусідньої Львівщини, які до цього містечка розташовані значно ближче, ніж ми. То нині, незважаючи на те, що з Перемишлем лише один вид сполучення з Тернополя, – це транспортний, у цьому містечку на вихідних практично не чути польської мови, а куди не глянь, то одні тернополяни, які влаштовують собі тури вихідного дня й здійснюють закупи у польських супермаркетах, де продукти значно дешевші, ніж у нас. І не лише продукти. Коли потрапити на знижки, то можна дешево придбати й одяг та різну побутову хімію.

Що ж, та, власне, наразі не про це, а про те, що за словами міністра інфраструктури Володимира Омеляна, із запуском вищезгаданого залізничного рейсу, Європа для одного мільйона українських громадян стане доступнішою. Планується, що маршрут Київ-Львів-Перемишль проходитиме через Вінницю, Хмельницький та Тернопіль. Також у планах відкриття інших іноземних маршрутів та залучення нових пасажиропотоків.
Наразі ж якщо з Тернополя до Перемишля бусом, який возить людей на закупи, можна дістатися за 450 гривень в обидві сторони, маршрутним автобусом це обійдеться у гривень 700-800, то потягом таке задоволення буде коштувати трохи менше. Зокрема, наразі зі Львова до Перемишля швидкісним потягом можна доїхати у вагонах I класу за 235 гривень, II класу – за 172 гривень. При цьому це значно економить час.

Три дні тернополяни не зможуть нормально їздити у тролейбусах

На вул. І. Франка у Тернополі ремонтують тротуари (ФОТО)