Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Через вірусну атаку у Тернополі досі не працює ряд банків (ФОТО)

У Тернополі через хакерську атаку, яка 27 червня вразила всю країну, не працює ряд банків. До таких належать «Ощадбанк» та «Укргазбанк».

Зокрема, в «Ощадбанку» не працюють каси та термінали, а відтак не можна провести чи здійснити жодних валютних операцій. Неможливо також обміняти валюту. Все, що залишається можливим, – це зняти готівку у банкоматі. Така ж ситуація і з «Укргазбанком».

Утім, працівники банків запевняють, що наразі тривають планомірні відновлювальні роботи й вже невдовзі вони зможуть повернутися до повноцінної роботи.

Але поки що на своїх офіційних сторінках повідомляють, що через вірусну кібератаку їхні відділення вимушені працювати в особливому режимі, тобто проводять лише консультації із клієнтами. Щоправда доступними для клієнтів є дистанційні канали – веб і мобайл банкінг «Ощад 24/7».

Що ж до «Укргазбанку», то вони повідомляють, що відділення також працюють в обмеженому режимі, а тому обслуговують клієнтів лише шляхом прийняття платіжних доручень на паперових носіях.

Нагадаємо,  кіберполіція відкрила під три десятки кримінальних проваджень про втручання в роботу електронно-обчислювальних систем – як державних, так і приватних. І просить про допомогу небайдужих спеціалістів. Із заявами до поліції по всій Україні звертаються тисячі потерпілих.

У Тернополі дівчина із синім волоссям «підірвала» мережу (ФОТО)

На Тернопільщині у виправній колонії жінки-в’язні отримуватимуть до 5 тис. грн.