Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Хто із дітей на Тернопільщині має право на безкоштовне оздоровлення?

У Тернопільській області визначено перелік категорій дітей, які мають право на безкоштовне оздоровлення. Для цього спеціальною програмою закладені кошти в обласному бюджеті.

За словами начальника відділу сім”ї та молоді Тернопільської ОДА Ігоря Чорного, в області діє цільова соціальна програма оздоровлення та відпочинку дітей на 2016-2018 роки, затверджена рішенням сесії Тернопільської обласної ради.

Водночас видано розпорядження голови облдержадміністрації «Про затвердження Порядку направлення дітей до дитячих закладів оздоровлення та відпочинку за рахунок коштів обласного бюджету».

Згідно з цією програмою за бюджетні кошти будуть оздоровлюватися діти із категорії діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, діти з багатодітних і малозабезпечених сімей, діти-інваліди, діти, що постраждали від наслідків Чорнобильської катастрофи, діти, що перебувають на диспансерному обліку, творчі та обдаровані діти, діти працівників АПК та соціальної сфери села, діти внутрішньо переміщених осіб, а також діти, чиї батьки є учасниками АТО.

Крім того,  передбачено оздоровлення за кошти обласного бюджету дітей із Луганської та Донецької областей, яких щороку приймає Тернопільщина.

– Протягом 2017 року оздоровленням та відпочинком заплановано охопити майже 60 тисяч дітей шкільного віку, що становить 50,1% від їх загальної кількості, – пояснює Ігор Чорний. – В тому числі – оздоровлення 100% дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, оздоровлення та відпочинок 70% дітей з багатодітних та малозабезпечених сімей. При цьому за кошти обласного бюджету буде охоплено понад 1300 дітей пільгових категорій.

З метою оперативного реагування та вирішення проблемних питань, які виникатимуть під час оздоровчої кампанії у відділі сім’ї та молоді облдержадміністрації з 25 травня працює гаряч лінія (0352) 23 49 77.

 

Лише за травень на Тернопільщині видали більше 6 тисяч біометричних паспортів

Легітимність сесії 2 червня дослідять в прокуратурі?