Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У УАПЦ назріває новий конфлікт з тернопільським підтекстом

Призначені предстоятелем УАПЦ Макарієм Єпархіальні збори Тернопільської єпархії УАПЦ з метою вибору керуючого єпархії підтвердили попередній вибір місцевого духовентства.


Клір наполегливо просить Архієрейський Собор та Патріаршу Раду тимчасово залишити на цій посаді єпископа Мукачівського і Карпатського Віктора (Бедя). Однак таке рішення йде в розріз з рішеннями вищих церковних органів щодо відсторонення Віктора (Бедя)
Від управління Тернопільською єпархією.
Крім того, духовенством було погоджено кандидатуру на вікарного єпископа Тернопільської єпархії УАПЦ – архімандрита Даниїла Тарнавського.
Звучало питання про звільнення з членів Патріаршої Ради УАПЦ о. Ігоря Прийдуна, через висловлення недовіри зі сторони Архієрейського Собору та духовенства УАПЦ.
Високопреосвященнішим Митрополитом Адрієм (Абрамчук) було зачитано відкритий лист до духовенства та вірян УАПЦ від Блаженнішого Макарія (Малетич), Митрополита Київського і всієї України, Предстоятеля УАПЦ. В листі Блаженніший Макарій повідомив про намір піти у відставку з посади Предстоятеля УАПЦ, якщо духовенство Тернопільської єпархії УАПЦ не визнає рішення Архієрейського собору та Патріаршої Ради від 8 червня 2017 р.Б.. Про остаточне рішення Предстоятель УАПЦ повідомить клір і вірян через ЗМІ.

Поруч з Тернополем зона екологічного лиха

Селян звезли до Монастириська мітингувати проти дій земельного реєстратора, який не має до них жодного відношення