Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У Тернополі досі тривають навчання для диспетчерів “швидкої”

Невдовзі у Тернополі може запрацювати оперативно-диспетчерська служба, яку створено на базі обласного Центру екстреної допомоги, а саме – на другому поверсі приміщення на вул. Рєпіна.

Наразі ж, як повідомив головний лікар обласного Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Михайло Джус, тривають навчання і тестування диспетчерів і працівників оперативно-диспетчерської служби.

– Не можу сказати напевне, коли в місті вже запрацює диспетчерська служба, адже це не від нас залежить, а від фірми, яка фактично цим займається. Навчання ж тривають уже близько місяця, – зазначив Михайло Ярославович.

Утім, незважаючи на важливість цієї служби, досі швидка не мала єдиного диспетчерського пункту. Тепер ж з його появою медики зможуть централізовано отримувати виклики та координувати виїзди бригад до пацієнтів з урахуванням специфіки захворювання, територіальної приналежності та інших особливостей.

– Таким чином, швидка приїжджатиме оперативніше, а допомога стане якіснішою, – переконаний Михайло Джус.

Нагадаємо, на облаштування оперативно-диспетчерської служби було виділено майже вісім мільйонів гривень. З появою цього сервісу, збільшиться й кількість диспетчерів, на яких буде покладено окремі завдання та обов’язки.

На автодорозі Тернопіль – Львів затримано двох потенційно небезпечних водіїв

У Тернополі Руська та ще дві вулиці залишаться без світла