Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У справі щодо вбивства громадського активіста «випливають» нові деталі (ФОТО)

У справі щодо вбивства кременецького активіста Віталія Ващенка з’являються нові раніше невідомі громадськості деталі.

Так, сьогодні, 14 червня, у Зборівському районному суді відбулося чергове засідання, де розглядають справу щодо жорстокого вбивства, скоєного організованою групою осіб. Власне, нині на лаві підсудних перебувають організатор злочину, посередник і два виконавці.

Позаду вже допити свідків, які заявляла до суду сторона обвинувачення, вивчення письмових доказів, детальний аналіз висновку судово-медичної експертизи, а також фото- і відеодоказів. На сьогоднішньому ж засіданні вивчали й аналізували телефонні розмови сім’ї одного із підсудних, а точніше його дружини та батька, які, перебуваючи в паніці від того, на який страшний злочин пішов їхній родич, а також від того, що його вже затримали, говорити відкрито про все, що знали. Тобто про те, куди він їхав, з якою метою, і хто його до цього спонукав. У розмові також йшлося і про організатора вбивства, і про кошти, які вони мали за це отримати.

Щоправда, яку ж насправді суму пообіцяли замовники заплатити нелюдам за те, що вони відберуть чуже життя, наразі достеменно невідомо. Хоча, як зазначила дружина одного із підсудних, її чоловік «не хотів іти працювати на завод, а хотів легких грошей». От тепер через ті «легкі гроші» його майбутнє, як і майбутнє його спільників буде за гратами, якщо це взагалі можна назвати майбутнім. Утім, хоч якесь, але воно у них буде, на відмінну від Віталія Ващенка, якого вони позбавили цього права, права на життя…

Нагадаємо, четвірці, яка нині перебуває на лаві підсудних загрожує покарання у вигляді довідного позбавлення волі. Кримінальне провадження щодо замовників триває. За скоєне йому загрожує також немалий термін.

На хлібзаводі масштабна пожежа. Працює кілька бригад рятувальників

Ціни на молоду картоплю в Тернополі вже не «кусаються»