Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Тернопільські випускники ще день чекатимуть на перші результати ЗНО

Позаду вже практично всі іспити, які потрібно було складати на зовнішньому незалежному оцінюванні. Залишається лише дочекатися їхніх результатів.

Зокрема, результати з таких предметів як українська мова і література, математика, англійська, німецька, французька та іспанська мови будуть відомі вже у п’ятницю, 16 червня. Результати з інших предметів будуть пізніше.

При цьому, 15 червня в Івано-Франківську в центрі оцінювання якості освіти засідала комісія, яка визначила поріг «здав-не здав». Варто відзначити, що цього року цей поріг вищий, ніж торік.

– Це свідчить про те, що можемо говорити, що рівень знань дітей кращий і вони краще здали зовнішнє незалежне оцінювання, порівнюючи з минулим роком, – каже начальник управління освіти й науки Тернопільської ОДА Ольга Хома. – Поріг для української мови цього року становить 24 бали, торік був 23, з математики – 11 (торік 9), історія України – 20. Якщо аналізувати, за результатами оцінювання, то згідно із показниками на всеукраїнському рівні поріг «склав» подолали 92%. Цей результат також є вищим, ніж минулорічний. Що стосується, зокрема, Тернопільської області, то перші результати з української мови ми отримаємо вже 16 червня.

Також, як відомо, показники з історії України на всеукраїнському рівні вищі, ніж минулорічні. А от з математики результати гірші й поріг «склав» пройшли 88%.

Нагадаємо, торік згідно з результатами зовнішнього незалежного оцінювання Тернопільщина на всеукраїнському рівні зайняла третє місце з української мови і п’яте місце з англійської мови.

Причину смерті немовляти у тернопільській лікарні ще вивчає комісія

У Тернополі адміністратора грального закладу можуть оштрафувати на 680 000 грн