Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

“Тартак” провів тернопільских випускників у доросле життя (ВІДЕО)

Свято “Випускник 2017” провели на Центральному стадіоні, у суботу, 24 червня.  Цього року зі школою попрощалось 1173 тернопільських одинадцятикласників.

Випускники отримали 117 медалей: 73 золотих та 44 срібних. Під час свята нагородили переможців конкурсу на кращий вишитий український костюм. Переможець кожної номінації отримав 10 000 грн.

Після урочистої ходи містом випускники та їх батьки і гості зайняли місця на Центральному стадіоні. Переможці конкурсу вишиванок отримали призи. Випускників, які вчились краще всіх та вдало здали ЗНО нагородили медалями, пише “20 хвилин”.

Після усіх урочистостей на сцену вийшов головний гіст свята – гурт “Тартак”.

– Для нас це дуже незвчино, бо ми сьогодні виступаємо на стадіоні, – розповів для “20 хвилин” лідер гурту Олександр Положинський. – Аудиторія чітко сегментована. Це люди приблизно однакової вікової категорії та одного соціального статусу. Незвично, що ми дуже мало виступаємо.

Тернопільським випускникам Олександр побажав, щоб кожен з них вибрав своє місце в житті, ту дорогу, яка надихатиме. І, щоб кожен випускник досягнув успіху і обрав ту справу, яка до душі.

Те, що головним гостем цього року став “Тартак”, неочікувано, кажуть випускники.

– Якщо чесно, то гурт непоганий, але ми не дуже задоволені, – кажуть випускниці 19-ї школи 11-А класу Олена Папроцька та Мар’яно Гавришко. – Погано, що немає ведучого. Минулого року з Притулою було дуже цікаво. Цього року якось нудно. Але у нас величезна кількість випускників в школі. Три класи. І тішить, що немає дощу та спеки.

Але незважаючи на це, настрій у дівчат веселий, адже вони закінчили школу і попереду наступний етап в житті. Олена Папроцька отримала медаль, планує стати лікарем. А Мар’яна, жартуючи каже, що буде Першою леді.

– Я поступатиму на міжнародні відносини, – додає дівчина. – А з медаллю мені не пощастило.

Думки щодо “Тартака” розділились. Є і ті, кому подобається виступ цього гурту.

– Гурт цілком влаштовує, – кажуть випусники школи №26 11-Б класу. – Емоції у нас класні. Щасливі, що нарешті цих 11 років пройшло.

Сукні за сотні доларів та корони

Випускниці 11-А класу 19-ї школи Анастасія Дідух Замовляля дизайнерську сукню в США. Скількм коштує сукня дівчина не зізнається, але каже що трішки менше 1000 доларів. Свій образ дівчина доповнила короню.

Випускниця 11-Б класу школи №29 Діана Стечишин також прийшла з короною. Дівчина каже, що вирішила її придбати спонтано.

– Просто приміяра її в магазині і вирішила, що буду королевою випускного, – каже Діана Стечишин. – А сукню замовляла в української дизайнерки зі Львова. Я про таку сукню мріяла з восьмого класу. Вона коштує 15 000 гривень, але віддати за неї таку суму не шкода було. Я її ще одягну, і не раз.

А випускниця 11-А класу 26-ї школи Анастасія Садчик прийшла у патріотичній сукні з гербом України на спині. Такий дизайн придумала мама дівчини, а пошили її в салоні.

– Ця сукня нам обійшлась в межах трьох тисяч, не більше, – каже Анастасія . – Але я задоволена.

Медалістка з першої гімназії Ольга Кушнеренко придбала свою сукню у Тернополі за дві тисячі гривень. Дівчина каже, що для неї сукня не головний атрибут сьогоднішного свята.

– Мені сподобався фасон, я його приміряла, – розповідає дівчина. – Я довго не шукала сукню. Ця мені підійшла і я її купила.

Парад випускників 2017: неймовірна краса та живі емоції. ФОТО

У Тернополі водій на “польських бляхах” заблокував прохід біля будинку (ФОТО)