Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Підприємців, у яких виявили нелегальних працівників, оштрафували на 570 тисяч

З початку 2017 року за недотримання законодавства про працю на Тернопільщині на суб’єктів господарювання наклали чималу суму штрафів. 

Загалом сума усіх штрафних санкцій склала 570 тис. 400 грн.

Як розповіла керівник Управління Держпраці України у Тернопільській області Наталя Рус, впродовж І кварталу 2017 року в області було здійснено 148 перевірок роботодавців з питань легалізації заробітної плати та зайнятості населення. З них десятьох було оштрафовано.

– Зокрема, було виявлено 4 працівників, які були зайняті без належного оформлення трудових відносин та 22 працівників, які були зайняті без повідомлення ДФС України в області, – зазначила Наталя Олександрівна. – Крім того, було виявлено 5 суб’єктів господарської діяльності, які порушували мінімальні гарантії в оплаті праці щодо 13 працівників, у тому числі двоє роботодавців не дотримувались розміру мінімальної зарплати стосовно 8 працівників. На цих підприємців були накладені відповідні штрафні санкції.

Загалом, за словами Наталі Рус, за допущення порушень законодавства про працю щодо винних посадових осіб було складено і надіслано на розгляд судів 97 протоколів про притягнення до адмінвідповідальності, 3 матеріали перевірок з ознаками кримінальних злочинів передані до правоохоронних органів.

Внаслідок розгляду справ судами було винесено 64 постанови про притягнення порушників до адмінвідповідальності, у тому числі 35 із накладенням штрафів на загальну суму 18,4 тис. грн. Також винесено 97 постанов про накладення фінансових санкцій за ст. 265 Кодексу законів про працю України на загальну суму 552 тис. грн., з яких 232 тис. 800 грн. станом на 31 березня 2017 року були сплачені роботодавцями добровільно.

На сьогоднішній день перевірки ж призупинені у зв’язку з тим, що нова постанова кабміну набула чинності, а механізми здійснення повноважень, делегованих на місця, ще не налагоджені.

Галина ТИХА

На зупинці біля залізничного вокзалу посеред білого дня пограбували тернополянку

У Тернополі боржники можуть залишитися без субсидій