Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Причину смерті немовляти у тернопільській лікарні ще вивчає комісія

Страшний випадок, який трапився нещодавно у другій міській лікарні Тернополя, сколихнув не лише все місто, а й область, і вийшов на всеукраїнський рівень.

Про те, що через кілька годин після народження померло немовля схвилювало усіх і кожного. Щоправда, найважче у цій ситуації батькам, які втратили свого первістка. Водночас, згорьовані батьки переконані, що сталося непоправне через недбалість та халатність медиків, які не надали породіллі належної допомоги.

Власне, за словами батьків, їм сказали, що причина смерті їхньої донечки – вада серця або вроджена пневмонія. Проте, наразі обставини смерті встановлює незалежна комісія. Також за даним фактом порушено кримінальне провадження за ч. 2 ст. 140 ККУ – неналежне виконання професійних обов’язків. Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на термін до п’яти років або позбавлення волі на термін до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на термін до трьох років. Триває слідство.

Про те, що ведеться слідство, говорить і головний лікар другої міської лікарні Віктор Кміта, а тому коментувати будь-що з цього приводу відмовляється. Не надають конкретної інформації також у відділі охорони здоров’я та медичного забезпечення Тернопільської міської ради.

– Відразу після смерті дитини відділом охорони здоров’я була створена спеціальна комісія, куди ввійшли фахові спеціалісти, – каже Ростислав Левчук, начальник відділу охорони здоров’я та медичного забезпечення ТМР. – Ця комісія вивчає дану ситуацію. Проводиться розслідування. Саме тому, не вивчивши всіх обставин і не вислухавши всі сторони, робити якісь висновки чи надавати оцінку передчасно.

На “Східному” варили та продавали наркотики тернополянам. Поліція прикрила наркопритон (ФОТО)

Тернопільські випускники ще день чекатимуть на перші результати ЗНО