Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Поради рибалкам-початківцям: як правильно вибрати котушку

Універсальних котушок не буває. Якщо вам говорять про інше – тікайте від такого консультанта й не бійтеся, що він запустить вам в спину спінінг: швидше за все, він не вміє ним користуватися.

Купівля потрібної котушки – половина справи, адже недарма кажуть, що вона важливіша, ніж сам спінінг. Читайте далі і ви дізнаєтеся: які з них краще підійдуть новачкові, як відрізнити якісну річ від підробки і чи можна це визначити на око.

ЯКА КОТУШКА Є ОПТИМАЛЬНОЮ ДЛЯ ПОЧАТКІВЦІВ

Якщо одним словом – легка. Позаяк починати варто з легких вудок, щоб набити руку й отримати необхідні навички. Купуйте тисячну або півторатисячну котушку, щоб вона співвідносилася з невеликою вагою вудки.

КОТУШКА ПОВИНА ДОБРЕ ВКЛАДАТИ ЛІСКУ

На жаль, це можна тільки перевірити. А саме: взяти і намотати на неї ліску. Якщо немає горбів і впадин, то при закиданні не буде утворюватися «борода». Якщо ви помічаєте, що лінія укладання нерівна від одного бортика до іншого, варто задуматися над правильністю вашого вибору. Запам’ятайте: процес намотування повинен бути настільки легким, щоб ви отримували від нього задоволення.

 

ЯК ВИЗНАЧИТИ НЕЯКІСНУ КОТУШКУ?

Існує кілька конкретних критеріїв відбору. Якщо є хоча б один із них, відразу кажемо товару: ні!

  1. Грубі шви.
  2. Наклеєні написи.
  3. При розкручуванні котушку качає в різні боки.
  4. Відсутність люфту.

Якщо не хочете, щоб барабан зірвало у відповідальний момент, будьте пильні!

Недарма кажуть, що котушка перетворює вудку в спінінг. Щоб не стати жертвою недобросовісних консультантів, купуйте засоби для риболовлі тільки в спеціалізованих інтернет-магазинах. Щоб вам було легше зробити свій вибір можна також познайомитися з оглядом котушок, який підготувала Grenka.

 

У Тернополі відкрили пішохідний міст над залізничною колією

У Тернополі фура “Рошен” придавила маленьку “Тойоту” (ФОТО)