Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Поблизу Тернополя збудують новий греко-католицький храм

У неділю, 28 травня, відбулося освячення хреста та наріжного каменя під будівництво нового храму на честь блаженного Миколая Чарнецького у с. Смиківці (Тернопільський район).

Чин освячення здійснив Архиєпископ і Митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій (Семенюк), повідомляють у прес-службі Тернопільсько-Зборівської єпархії УГКЦ.

У зверненні до вірних Архиєрей зазначив, що храм буде місцем, де кожен зможе знайти духовний захист і спокій в бурхливий час сьогодення.

Місце під новий храм смиківчани з новобудов досить довго очікували, але завдяки старанню о. Євгена Флисти і молитві парафіян, землю громада отримала. На сьогодні київське архітектурне бюро «Ательєр» розробляє концепцію нового храму.

До святкування освячення долучилися парафіяни храму Різдва Пресвятої Богородиці, які процесійно прийшли, щоби своєю участю у молитві підтримати благословенну місію – будівництво храму. До слова, у с. Смиківці мешкає чоловік (Євген Дуфанець), якого хрестив Миколай Чарнецький. Його звати Євген Дуфанець.

З жахливими опіками заробітчанин ледве доїхав у бусі з Польщі до Тернополя

З початку року на Тернопільщині оштрафували підприємців на понад півмільйона гривень