Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На Тернопільщині хресною ходою вшанували полеглих воїнів УПА

В урочищі Зімно, поблизу села Бодаки Збаразького району, на місці, де 73 роки тому полягли 44 вояки УПА, відбулося вшанування героїв.

Як повідомляє УНІАН, за упокій душ полеглих за волю України архиєпископ Тернопільський і Кременецький УПЦ КП Нестор (Писик) відслужив панахиду у співслужінні духовенства Вишнівецького, Збаразького і Шумського благочинь Тернопільської єпархії УПЦ КП. Також було організовано виставку фотографій та новітньої зброї.

Після заупокійної молитви владика Нестор зазначив, що є багато безіменних святих, які прославилися перед Богом.

«У цій пам’ятній могилі теж лежать останки мучеників. Тому що вони боролися не тільки за Українську державу проти загарбника. Вони боролися і проти тих, хто намагався в людях вбити віру в Бога, любов до своєї землі. Сьогодні також боротьба триває. Величезна Російська імперія і військовою силою, і ідеологією, і навіть прикриваючись Церквою намагається знищити в людях віру, знищити в нас бажання бути українцями, наше усвідомлення того, що земля, на якій ми живемо, – це дар Божий. Саме тому справжній українець виявляється тоді, коли він готовий боротися за свою державу, за свою віру, за свій народ. Тож робімо нині все, що потрібно для нашої Української держави і для нашого українського народу», – сказав владика.

В понеділок у Тернопільській міській раді нове шоу?

Під час випускного рятувальники ДСНС посилено патрулювали на Тернопільському озері (ФОТО)