Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У Барни визначилися куди потратять 55 мільйонів від Гройсмана

За результатами першого конкурсного відбору для фінансування за кошти ДФРР відібрано 23 проекти. Знадобиться на це 78,9 млн. грн., з яких 55,885 млн. грн. – кошти ДФРР та 23,076 млн. грн. – кошти місцевих бюджетів.

Так, за словами директора департаменту економічного розвитку та торгівлі Тернопільської ОДА Галини Воляник, цього року конкурс проходить у два етапи. Загалом на конкурсний відбір було подано 279 проектів на суму понад 900 млн. грн. На першому ж етапі відібрали 23 проекти з 58 запропонованих заявниками. Власне, ці проекти вже затвердили в Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.  На черзі другий етап відбору, який проходитиме у столиці в середині червня.

Таким чином, що стосується проектів, які пройшли відбір, найбільше відібрали проектів, які спрямовані на енергоефективність державних і комунальних навчальних закладів у сфері освіти. Таких проектів – 12.

– 5 із обраних проектів – опорні школи, з яких дві беруть участь у пілотному проекті Міністерства освіти й науки «Концепція нової української школи», єдиний в області інтернатний заклад для слабочуючих, один навчальний заклад нового типу, який на Всеукраїнському рівні входить у 100 найкращих навчальних закладів з інноваційними підходами в методиці навчання, а також садок, який єдиний у районному центрі. Власне, всі проекти передбачають покращення якості надання освітніх послуг через застосування комплексного підходу передбачених заходів енергозбереження, – зауважила Галина Миколаївна.

У медичній сфері перемогли 6 проектів. Серед проектів впровадження заходів з енергозбереження у 4 закладах третинного рівня, що надають медичні послуги усім мешканцям області: «Тернопільський обласний протитуберкульозний диспансер», «Тернопільський обласний наркологічний диспансер», створення в області першого хоспісу, «Більче-Золотецька обласна фізіотерапевтична лікарня.

Щодо створення та функціонування центрів надання адміністративних послуг, то відібрали лише один проект в об’єднані територіальній громаді. За напрямом ж розвитку спортивної інфраструктури відібрано 4, серед яких «Водна арена Тернопіль», будівництво першого в області критого спортивного залу, будівництво майданчика із встановленням штучного рулонного покриття та реконструкція спортивного майданчика школи.

Нагадаємо, з числа проектів, поданих на конкурсний відбір, Мінрегіоном були поставлені деякі пріоритетні напрями. Зокрема, не менше 10% коштів ДФРР повинно бути направлено на енергоефективність державних і комунальних навчальних та медичних закладів. Ще 10% мають бути спрямовані на розвиток спортивної інфраструктури і 10% – передбачено на створення та функціонування центрів надання адміністративних послуг, у тому числі в об’єднаних територіальних громадах.

У тернополян з будинку крадуть велосипеди

На Тернопільщині пояснили, що і як будуть лікувати після медичної реформи