Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На Тернопільщині лише п’ять випускників на ЗНО отримали 200 балів

Цього року згідно із результатами зовнішнього незалежного оцінювання лише п’ятеро учні отримали найвищі бали й склали предмети на оцінку 200.

Так, двоє щасливчиків із Тернополя, один із Теребовлі та по одному із Підгаєцького району та Бережан. Про це повідомила начальник управління освіти і науки тернопільської ОДА Ольга Хома під час прес-конференції, приуроченої підведенню підсумків складання ЗНО.

Так, за її словами, цього року в області значно зменшилася кількість охочих пройти ЗНО і вступити до вищих навчальних закладів.

– Цьому маємо пояснення – демографічна ситуація, яка вимагає бажати кращого, та, з нового, Міністерство освіти й науки України дозволило при вступі у 2017 році використовувати сертифікати минулого року і, таким чином, частина, потенційних вступників уже мали сертифікати, – пояснює Ольга Зіновіївна.

Як вона зазначила, на ЗНО зареєструвалися 5 742 особи. Якщо порівняти з 2008 роком, то це вдвічі менше, адже тоді було більше 11 тис. осіб. Водночас, залежно від навчального предмету кількість зареєстрованих є різною. Найбільше звісно зареєструвалися на українську мову та літературу, тобто на предмети, які є обов’язковими.

Також Ольга Хома наголосила, що, за попередніми даними, які були поданні в управління освіти й науки облдержадміністрації, претендентами на медалі були 690 осіб. Після ЗНО ця цифра змінилася.

– У результаті золоті та срібні медалі із 4 794 випускників отримали 420, а це 8,8% від усіх випускників, – каже Ольга Зіновіївна. – З цих медалей 234 золоті та 185 срібні. Якщо порівнювати з минулим роком, то тоді було 491 золота та срібна медалі. Найкраще підтвердили свої результати претенденти із загальноосвітніх навчальних закладів Чорткова, Підгаєцького та Заліщицького районів. Місто Чортків мало 16 претендентів, підтвердили медалі 14, Заліщицький район із 27 претендентів підтвердили медалі 20, і Підгаєцький район із 9 претендентів 7 підтвердили.

 

Через вірус «Petya А» тернополянка «застрягла» в Ірландії

На трасі Львів-Тернопіль зупинили вантажівку із підозрілим вантажем (ФОТО)