Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Лише за травень на Тернопільщині видали більше 6 тисяч біометричних паспортів

У зв’язку із тим, що влітку пожвавлюється сезон відпусток та сезон заробітків, а також через те, що з 11 червня можна буде подорожувати за кордон без віз, тернополяни масово почали вироблять собі біометричні паспорти.

Так, як повідомляють у прес-службі Управління державної міграційної служби України у Тернопільській області, лише за травень підрозділи міграційної служби видали громадянам понад шість тисяч паспортів для виїзду за кордон.

Усі вони – біометричні, тобто містять безконтактний носій інформації. Ситуація із видачею біометричних паспортів у квітні була аналогічною, щоправда, тоді на 300 документів було видано менше.

За словами головного спеціаліста із зв’язків з громадськістю та ЗМІ Управління ДМСУ в Тернопільській області Ірини Бойко, найбільше оформили та видали закордонних паспортів у Тернополі.

Зокрема, у Тернопільському міському відділі міграційної служби у травні паспорти отримали понад 800 осіб. А загалом з початку 2017 року на Тернопільщині підрозділи міграційної служби видали більше 29 тисяч закордонних паспортів.

Нагадаємо, вартість біометричного паспорта у ДП «Документ» становить 957,32 грн. у звичайному порядку, тобто його можна отримати за 20 робочих днів, і терміновий паспорт, тобто за 7 днів, коштує 1210,32 грн.

Що ж стосується територіальних підрозділів ДМС України у Тернопільській області, то адміністративний збір за оформлення  паспорта громадянина України для виїзду за кордон з безконтактним електронним носієм становить: впродовж  20 днів – 557 грн. 32 коп. ( де 304 грн. 32 коп. – вартість бланка, 253 грн. – вартість послуги); впродовж 7 днів – 810 грн. 32 коп. (де 304грн. 32 коп. –вартість бланка, 506 грн. – вартість послуги). Вартість «дитячого» паспорта така ж як і для дорослих.

 

У Тернополі на залізничному вокзалі спіймали небезпечного грабіжника

Хто із дітей на Тернопільщині має право на безкоштовне оздоровлення?