Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Легітимність сесії 2 червня дослідять в прокуратурі?

Виключені зі «Свободи» депутати міської ради Турський, Сороколіт і Навроцький та тернопільський осередок “Автомайдану” подали заяву у прокуратуру щодо порушення регламенту при відкритті сесії 2 червня.

Заявники вважають, міський голова не мав права відкривати засідання, оскільки за результатами електронної реєстрації в залі було присутній 21 депутат.

Однак система «Віче» видала про реєстрацію 22 депутатів, врахувавши картку для голосувань міського голови.

Навколо того, чи був кворум на початку засідання кворум депутати досі сперечаються у соцмережах. Зрештою, конфлікт перейшов у правову площину.

Заявники посилаються на формулювання п.12 ст.46 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, згідно з яким «сесія ради є повноважною, якщо в її пленарному засіданні бере участь більше половини депутатів від загального складу ради”.

Загальний склад Тернопільської міської ради згідно закону “Про місцеві вибори” – 42 депутати, тобто для правочинності сесії в її роботі має брати участь 22 депутати.

Натомість голос міського голови згідно ст. 59 згаданого Закону додається до загального складу ради виключно при встановленні результатів голосування. За такою логікою відкривати сесію за формулою 21 депутат+мер не можна, а рішення приймати можна.

Відповідь на цей правовий ребус депутати пробують знайти в прокуратурі. Цікаво, що під час окремих голосувань, зокрема внесення змін до бюджету голосувало 23 картки – 22 депутати плюс міський голова.

Хто із дітей на Тернопільщині має право на безкоштовне оздоровлення?

У Тернополі біля ринку затримали групу озброєних молодиків (ФОТО)