Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Скільки буде коштувати тернополянам триденний відпочинок у Європі?

Літо… Розпочався сезон відпусток, сезон намагання спіймати сонце, погрітися ним і засмагнути. Сезон морів та океанів, великих озер та широких річок. Сезон пляжів, піску й відпочинку.

А ще сезон, коли у твоєму розпорядженні як мінімум два вільних тижні, і щоб їх провести з користю, то слід поїхати на вікенд до Європи. Тим паче ціни до сусідніх країн зовсім не кусаються. А після 11 червня, коли в Україні починає діяти безвіз, то й поготів.

Саме тому, журналісти «Галасу» підготували кілька різних пропозицій за терміном перебування за кордоном, за ціною та за країнами, щоб усім, хто має плани відкрити для себе щось нове, було легше зорієнтуватися.

Отже, якщо їхати з туристичними фірмами, то вони пропонують найрізноманітніші тури, як то кажуть, на будь-який колір та смак. Так, наприклад, маємо вікенд у Краків за таким маршрутом: «Львів – Краків – Величка – Закопане – Львів». Тривалість туру три дні. Вартість –1540 грн. з людини.

Така ж історія і з вікендом у Варшаву, щоправда, на сто гривень дорожча. Зокрема, у цьому турі пропонують такий маршрут: «Львів – Люблін – Варшава – Замосць – Львів». Час перебування у турі три дні, а його вартість  1628 гривень.

Щоб розбавити фарби Польщі фарбами іншої країни, то турфірми у вікенд в Європі включають й інші країни. Зокрема, екскурсія «Львів – Краків – Прага – Відень – Будапешт – Львів» триватиме чотири дні й коштуватиме 1806 грн.

Майже тиждень доведеться курсувати з компанією, якій також не чужі мандри Варшавою, Берліною, Потсдамом та Прагою. Поїздка займе у вас п’ять днів і обійдеться у 2309 грн.

Якщо ж комусь небайдужі квіти, а зокрема, тюльпани, то таких туристів везуть до «тюльпанової казки» – Нідерландів та Бельгії. Маршрут такий: «Львів – Вроцлав – Берлін – Амстердам – Волендам – Заансе Сханс – Брюссель – Прага – Краків – Величка – Львів». Шість днів неймовірного задоволення, за яке доведеться заплатити не мало, не багато 4322 гривні.

Також варто подивитися, а подивитися там є на що, – Прагу, Мюнхен та Відень. Або як їх іще називають у туристичних компаніях «ідеальне тріо». Три міста трьох різних країн, але з цікавою програмою, на яку передбачено по два дні у Празі та Мюнхені, ще по одному дні буде можливість провести у Відні та Будапешті. Тривалість перебування – сім днів. Вартість – 5358 грн.

Всі виїзди за даними маршрутами та з тур фірмами зі Львова. У вартість входять: проїзд за маршрутом автобусом туркласу, проживання по маршруту в готелі, де передбачено сніданки, екскурсії по програмі, супровід гіда по маршруту.

А також, це вже додаткові витрати, які не входять у вартість туру, – візовий збір і консульський збір плюс послуги візового центр – 35€ та 22€, тобто ще додаткових 1653 грн. до вартості туру. Власне, з позитивного, що після 11 червня у зв’язку із запровадженням безвізового режиму для України ця стаття витрат відпаде, позаяк для туристів не знадобиться віза. З туристичною метою тепер можна буде подорожувати у всі країни Шенгену без віз.

Якщо говорити про самостійний вікенд за кордон, тобто з самостійним добиранням, шукання помешкання та організацією власного часу, то це вийде значно дорожче та з гіршими умовами, ніж пропонують туроператори.

Адже лише дорога з Тернополя до Кракова в одну сторону обійдеться в середньому у 419 грн. (838 грн. у дві сторони), з Тернополя до Варшави – 388 грн. (776 грн.), до Вроцлава – 376 грн. (752 грн.), до Гданська – 850 грн. (1700 грн.), до Праги – 800 грн. (1600 грн.), до Будапешту майже 2 тис. грн. (4 тис. грн.), до Мюнхену – 1600 грн. (3200 грн.). Така ж історія і з проживанням.

Звісно, практикують варіанти із коучсерфінгом, або як його ще називають, відпустка по обміну, коли той, хто подорожує може зупинитися у помешканні того, хто має бажання його прийняти. Для цього потрібно попередньо списатися із власником помешкання і домовитися про всі умови. Також можна винаймати на ніч ліжко у хостелі, що також є економ-варіантом. А ще додаткова стаття витрат – харчування.

Утім, це вже все залежить від кожного індивідуально. Адже комусь легше заплатити гроші і щоб весь відпочинок спланували за нього, а хтось любить своїм часом та грошима розпоряджатися самостійно. У будь-якому випадку вихідні будуть цікавими й корисними, адже подорожі та мандри приносять не лише нові емоції, враження, відчуття, а й досвід.

Галина ТИХА

 

На трасі Тернопіль-Кременець перекинувся синій автомобіль (ФОТО)

На Тернопільщині судитимуть начальника штабу ЛНР