Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Реєстраторку з Монастириська звинуватили у рейдерстві

Якщо вам не сподобалось, який обід приготувала сьогодні ваша дружина, то можете обізвати її рейдером. Абсурд?

Та приблизно такою ж «логікою» керується «Борщівська аграрна компанія», яка звинувачує у рейдерстві Галину Дуб’юк – реєстратора з м. Монастириськ на Тернопільщині.

Жінка працює на одному з комунальних підприємств, а її робота – вносити інформацію в Державний реєстр речових прав. «Рейдером» вона стала внаслідок того, що їй довелося, виконуючи службові обов’язки, працювати з документами компанії «Мрія» по с. Цигани Борщівського району.

Цей агрохолдинг став, як кістка поперек горла, для багатьох свіжоспечених фірмочок, що їх наплодили колишні власники «Мрії» з метою взяти під свій контроль частину земельного банку компанії. Серед таких фірм – і «Борщівська аграрна компанія», якою керують колишні працівники «Мрії» – Новак та Кундис.

Можна вважати, що пані Дуб’юк просто не пощастило, і вона стала жертвою війни «невидимого фронту» між аграріями. Але виходить, що такою жертвою може стати хто завгодно!

Адже ця кампанія без жодних проблем та докорів сумління організувала «масовку» до Монастириська під стіни реєстраційної установи і розіграла показову виставу «на камеру».

Люди (а завезли зо два десятка селян, які не мали ніякого стосунку до справи) вдерлися в кабінет до реєстраторки і блокували роботу пані Дуб’юк.

На розгублену жінку попросту кинулись з нападками та звинуваченнями, що та, нібито, порушує їхні права та розпоряджається їхньою землею, пайовики… «Аграрної Городниці» – нової фірми Гут. А потім всі приїжджі селяни під один шаблон написали заяви до поліції.

Правоохоронці, звісно, заяви від людей прийняли. Тільки розібравшись з документами, поліція встановила, що серед власників земельних ділянок у Циганах, із паперами на які працювала реєстраторка, жодного із «блокувальників» не виявилося – це цілком сторонні люди.

Окрім того, до жінки-реєстратора звертався адвокат «Борщівської аграрної компанії», який вимагав негайно припинити вносити в Держреєстр будь-які документи від своїх конкурентів – «Мрії».

У битві за честь у Тернополі поляки перемогли українців. ВІДЕО

Відступати далі нікуди. Тернопільська «Нива» програла теребовлянській