Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Поруч з Тернополем зона екологічного лиха

На території ДП «Укрветсанзаводу» в селі Острів Тернопільського району знесло огорожу і частина тваринних відходів опинилася за межами підприємства.

У зв’язку із забороною їх утилізації, яка діє згідно розпорядження обласної влади з 2016 року, накопичилося 5 тисяч тон тваринних кісток.
Влада обіцяє до кінця року нарешті вирішити проблему та переробити відходи на органічні добрива. Про це заявив голова ОДА Степан Барна під час виїзної наради на Тернопільську філію ДП «Укрветсанзавод».
Історія проблеми складна. Протягом 2012-2015 років на територію підприємства здійснювалося завезення відхідних матеріалів з метою утилізації, яка не проводилася. За той час уже накопичилося близько 4,5-5 тисяч тонн тваринницьких відходів. У 2016 році, згідно з розпорядженням голови Тернопільської ОДА та рішення комісії з питань техногенно-екологічної безпеки, на підприємство заборонили завозити відходи. Проте питання з утилізацією вже накопичених відходів залишалося відкритим.
Під час наради керівник підприємства Заглоцький пообіцяв забезпечити повну локалізацію відходів, щоб не допустити їх поширення та унеможливити подальше потрапляння у водні артерії.
«У межах двох тижнів керівництво «Укрветсанзаводу» має звернутися до проектної організації, щоб підготувати проект і кошторисну документацію. Тоді ж потрібно знайти підрядника – виконавця робіт для будівництва спеціальної лагуни. Сподіваємося, що вже через три-чотири місяці нам вдасться перетворити всі ці рештки в органічні добрива», – дав вказівку Барна.

Що знаходиться під обласною прокуратурою? Подробиці відкриття тернопільських істориків

У УАПЦ назріває новий конфлікт з тернопільським підтекстом