Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Щоб врятувати життя 5-річній Марічці, тернополяни бігтимуть (ФОТО)

Щоб врятувати життя 5-річної Марічки Гвоздецької у Тернополі організовують велозаїзд та забіг, який відбудеться 24 червня о 12:30. У дівчинки виявили гострий лімфобластний лейкоз.

– Вік учасників забігу обмежень немає, – розповідає один з організаторів заходу Світлана Сідор. –  Ми плануємо залучити до цього благодійного забігу та велозаїзду дітей, дорослих та людей старшого віку. Основна наша мета – збір коштів для того аби врятувати життя 5-річної Марічки Гвоздецької, яка має важку недугу – гострий лімфобластний лейкоз.

Організатори дійства цим бігом та вело-пробігом також популяризують здоровий спосіб життя у місті. Очікують щонайменше дві сотні велосипедистів.

– Маршрут для велозаїзду та забігу буде один і той же, – наголошує пані Сідор. – Збір учасників буде на Театральному майдані. Після чого усі побіжать на вулицю Руську і далі до Надставної церкви. Тоді  повертаємо до Ставу і по набережній біжимо аж до Острівця закоханих, там і буде фініш.

Для того аби взяти участь у заїзді та забігу необхідно сплатити благодійний внесок розміром від 25 грн. Хто має можливість заплатити більше, може це зробити. Усі кошти будуть передані батькам Марічки.

– Реєстрація учасників розпочнеться о 12:30 на Театральному майдані. Велозаїзд спільно із забігом стартуватиме о 13:15, – продовжує організатор дійства. – Кожен, хто долучиться до велозаїзду та забігу, отримає в подарунок зроблений Марічкою та її друзями браслет. Наголошую також на тому, що попередньо час був дещо інший. Зокрема реєстрація була на 13:00, а старт о 14:00. Проте в силу певних обставин ми час змінили.

Після спортивного заходу у парку імені Тараса Шевченка розпочнеться розважальна програма. Також  відбудеться майстер-клас від волонтерів  Червоного Хреста з надання домедичної допомоги при велотравмах.

Станом на сьогодні, продовжує Світлана Сідор, Марічка знаходиться в Києві у Національній дитячій спеціалізованній лікарні «Охмадит».

{photo_gallery id=15931|}

– З слів лікарів Марічці наразі допомагає хіміотерапія і невідомо чи ще знадобиться пересадка кісткового мозку, – коментує Світлана Сідор. – Однак, реакція молодого організму на цю процедуру негативна. Він на силу справляється з хіміотерапією. Батьки лікувати свою донечку в Україні не хочуть, оскільки практика показує, що це не дуже ефективно. Дмтину хочуть повезти на лікування до Польщі.

Лікування у Польщі платне, один курс вартує близько 70 тисяч євро, тому сім’я дуже потребує фінансової допомоги, продовжує пані Сідор, пише “20 хвилин”.

Довідка

За детальнішою інформацією звертайтеся до організаторів заходу: Світлани Сідор (095) 565 39 63 і Соломії Чиж (068) 335 38 13.

Кошти на лікування Марічки Гвоздецької можна перерахувати на картку Приватбанку батька дівчинки – Гвоздецького Андрія Валерійовича: 5168  7422  0162  3224.

Депутат з Блоку Петра Порошенка стала мамою

У Гройсмана виділили 115 мільйонів на тернопільські громади