Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Підписи за відкликання трьох тернопільських депутатів збиратимуть до 16 червня

У зв’язку з тим, що нещодавно трьох депутатів Тернопільської міської ради виключили із ВО «Свобода», 24 травня з ініціативи однопартійців розпочалася процедура їх відкликання. 

Йдеться про депутатів Ігоря Турського, Івана Сороколіта та Романа Навроцького.

Щоб з’ясувати, скільки підписів вдалося зібрати, журналісти «Галасу», зателефонували до прес-служби Тернопільської обласної організації ВО «Свобода». Як нам вдалося дізнатися процедура збору підписів ще триває. Це, власне, підтвердив голова прес-служби Тернопільської обласної організації ВО «Свобода» Андрій Тернопільський.

– До завершення процедури збору підписів по кандидатах щодо їхнього відкликання – позбавлення мандата депутата Тернопільської міської ради  – офіційної інформації ми не надаємо до 16 червня включно, тобто до останнього дня збору підписі. Після завершення цієї процедури буде вся офіційна інформація, статистика і цифри, – зазначив він.

Нагадаємо, процедура позбавлення мандата доволі складна і передбачає кілька етапів. Спершу потрібно провести збори виборців, не менше 300-от осіб, щоб сформувати ініціативну групу, яка займатиметься збором підписів для відкликання депутатів. Після того, як територіальна виборча комісія отримає від ініціативної групи протоколи зборів, розпочнеться відлік 20 днів, визначених законом для збору підписів. При цьому, що не менш важливо, для відкликання депутата необхідно зібрати підписів не менше, ніж виборча квота. Для Тернопільської міської ради це близько 1500 підписів.

У Тернополі танцюють прямо біля ставу (ВІДЕО)

У патрульній поліції Тернополя оголосили конкурс на 116 вакантних посад