Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На Тернопільщині для відпочинку та оздоровлення дітей підготували 362 заклади

З 1 червня традиційно стартує сезон відпочинку та оздоровлення дітей. На Тернопільщині задля цієї доброї й корисної мети свої двері відчиняють 362 заклади оздоровлення та відпочинку.

Загалом у 2017 році в області планують розпочати роботу 9 санаторних заміських закладів оздоровлення та відпочинку, 5 дитячих санаторіїв, 330 мовних таборів з денним перебуванням дітей, 4 табори праці та відпочинку, 14 наметових містечок. Водночас після трирічної перерви влітку 2017-го запланована робота табору «Дивосвіт» (колишній «Гайдарівець») у с. Кутянка Шумського району, який вдалося перевести у комунальну власність.

Крім цього, як зазначив начальник відділу сім’ї та молоді Тернопільської ОДА Ігор Чорний, під час літнього оздоровлення також будуть організовані тематичні зміни для розвитку творчих здібностей «Таланти Тернопільщини»; для лідерів учнівського самоврядування «Лідер»; зміни національно-патріотичного виховання «Нащадки славного роду»; для кращих дітей-інформатиків «Юний інформатик».

Вартість перебування дітей у дитячих закладах області, за словами Ігоря Чорного, є найнижчою в Україні і становить від 180 до 200 грн. за ліжко/день.

– На проведення оздоровчої кампанії 2017 року передбачено 5 млн. 900 тис. грн. з обласного бюджету, в тому числі: відділу сім’ї та молоді – 5 млн. 520 тис. грн., управлінню освіти і науки – 380 тис. грн., – каже Ігор Володимирович. – Місцевими ж бюджетами передбачено 3 млн. 370 тис. 760 грн. на проведення оздоровчої кампанії та виділено з бюджетів 280 тис. грн. на підготовку дитячих таборів, 1 млн. 221 тис. 300 грн. виділено з бюджетів територіальних громад. Крім того, планується залучення 9 млн. 287 тис. грн. позабюджетних коштів на організацію оздоровлення та відпочинку дітей області (у тому числі профспілкові кошти, кошти підприємств та батьківська плата).

Дислокація дитячих закладів оздоровлення та відпочинку  Тернопільської області на літній період 2017 року:

Дитячий стаціонарний  оздоровчий заклад “Лісова пісня” м. Борщів.

Стаціонарний заміський дитячий оздоровчий комплекс “Збруч” смт. Скала-Подільська Борщівський район.

Дочірнє підприємство-оздоровчий комплекс “Лісовий” та Колективний міжгосподарський дитячий стаціонарний оздоровчий заклад “Лісовий дзвіночок” село Скоморохи Бучацький район.

Стаціонарний заміський дитячий оздоровчий табір “Ромашка” с. Нирків Заліщицький район.

Стаціонарний заміський оздоровчий табір “Сокіл” с. Чорний Ліс Збаразький район.

Офтальмологічний  санаторій “Барвінок” с. Манюки Зборівський район.

Стаціонарний заміський оздоровчий табір “Лісова казка” с. Борщівка Лановецький район.

Колективний міжгосподарський стаціонарний  оздоровчий заклад “Промінь” с. Долина Теребовлянський район.

Комунальний дитячий оздоровчий заклад «Дивосвіт» с. Кутянка Шумський район.

 

У Тернополі біля люка утворилась дірка. Тернополяни просять негайно щось зробити

На Тернопільщині впіймали віруючих браконьєрів