Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У райцентрі на Тернопільщині спалахнув екологічний скандал

Спроба розпочати виробництво вапна на території Ланівецького цукрового заводу закінчилася скандалом.


23 травня в залі засідань районної ради відбулися громадські слухання щодо намірів підприємства «Будпромекспорт-2008» (зареєстрованого у Дніпропетровській області, м. Апостолово ) випалювати вапно на території цукрового заводу. Зустріч відбувалася за участю міського та районного керівництва, депутатів міської та районної рад, громадськості.
Представник «Будпромекспорт-2008» Григорій Воробйов виступив перед присутніми, розповівши про позитивні моменти їх можливого виробництва на території нашого міста: високі заробітні плати, медичне страхування, безоплатне харчування, надходження в бюджет. Однак присутні на слуханнях ланівчани здебільшого були проти. Присутні наголошували на шкідливості такого виробництва та порушенні санітарно-захисної зони.
Як підсумок зустрічі – повне незадоволення громадськості намірами підприємства та відмова у виробництві по випалюванню вапна у місті.
До речі, це не перший випадок, коли в одному з найбідніших районів області, посилаючись на екологічну небезпеку, згортають бізнес-проекти.

На Тернопільщині відремонтують ще 5 аварійних ділянок на важливих напрямках

У Тернополі продовжують продавати сумнівну питну воду?