Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Тернопільські дні моди проведуть у ресторані “Хутір”

На Тернопільських днях моди, що відбудуться у нашому місті 18-19 травня, буде оголошено конкурс «Найкраща вишиванка» серед гостей заходу. Переможці отримають цікаві подарунки.

Про це зазначила на прес-конференції, приуроченій даній події, організатор фестивалю Марія Гудима.

За її словами, цього року Тернопільські дні моди проходитимуть не у вигляді шоу-програми, яка займає дві-три години, а у вигляді показів дизайнерів. Відбуватиметься захід у рамках двох основних дат – Всеукраїнського дня вишиванки та Дня Європи. Місце проведення – тернопільський ресторан «Хутір».

Крім того, як розповіла Марія Гудима, у перший «модний» день, 18 травня, будуть представлені дизайнери, які працюють в етностилі, а 19 травня – дизайнери, які працюють у стилі прет-а-порте.

– Перший день розпочнеться із презентації книги відомого українського дизайнера, громадського діяча Голди Виноградської «Українська принцеса чи мрії посла України», – каже організатор заходу. – Буде також майстер-клас борщівської техніки набирання, який проводитиме ГО «Школа борщівської народної сорочки» Мая Юркевит та Вікторія Кривоніс. Уже о шостій годині вечора розпочнеться показ етно-колекцій одягу українських дизайнерів та брендів. На другий день заплановано лише показ колекцій одягу українських дизайнерів.

Про те, що Тернопільські дні моди – важлива подія для міста зазначив і співорганізатор заходу Юрій Дейнека.

– У 2013 році ми прийняли Стратегію розвитку міста, у 2016-ому її трошки оновили і одним із ключових пріоритетів визначили розвиток Тернополя, як міста фестивалів та центру культури Західної України, – каже він. – Травень у нас дуже активний по фестивалях. У Тернополі проходить близько десяти поважних заходів. Саме в ці дні у нас буде багато гостей, з-за кордону приїжджають чотири польських міста, буде посол Польщі в Україні, кілька Генеральних консулів і ми дуже сподіваємося, що вони відвідають Тернопільські дні моди. Власне, серед усіх фестивалів у Тернополі, дні моди займають особливе місце, адже це фестиваль краси, дизайну, творчості, креативу. Цей захід уже традиційний і щороку лише удосконалюється, тому сподіваємося, що все пройде якнайкраще.

Квитки на Тернопільські дні моди можна придбати у касі Українського дому «Перемога» та за тел. 096 543 78 60. Вартість квитків – за один день 150 грн., за два дні 250 грн.

Галина ТИХА

У Тернополі під час екзамену поліцейські стерегли студентів, аби ті не списували

Степан Барна: Безвіз для України – це додаткові можливості для самореалізації молоді на рідній землі