Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У скільки тернополянам обійдеться молода картопля та інші весняні фрукти та овочі?

З настанням весни, а особливо тепер, коли вже середина травня і ближче до літа, на ринках та супермаркетах з’являється усе більше розмаїття овочів та фруктів. Більше того, розмаїття смачного і корисного буде ще доповнюватися із завезенням сезонних фруктів та овочів.

Наразі тернополяни уже мають змогу посмакувати молодою картоплею, заправленою сметаною та запашним кропом, бо як картоплі, так і зелені на ринку більше, ніж достатньо.

Щоправда, нині молода картопля – задоволення не з дешевих, адже за кілограм дрібної картопельки в середньому просять 33-35 грн. за кг. Кілограм кропу та петрушки в середньому коштує 45-50 грн., зеленої цибулі – 35-40 грн.

Є уже на ринку й молода капуста, кілограм якої коштує 15 грн. Пекінська капуста дещо дорожча. Тому, щоб трохи заощадити можна купувати молоду білокачанну капусту, яка також м’яка і багата на вітаміни.

З’явилися на ринку уже й молоді столові буряки та морква. В середньому їх можна придбати за 22-26 грн. Пучок редиски можна придбати за 5 гривень.

Значно дорожчі помідори та огірки. Зокрема, кілограм помідорів коштує 50 грн., помідори черрі пропонують придбати за 90 грн./кг. Огірки коштують в середньому 28 гривень за кілограм.

Що ж стосується фруктів, то тут також великий асортимент на будь-який колір та смак. Звичні для нашого краю яблука коштують в середньому 12-15 грн. за кг, залежно від сорту. Дрібніші яблука можна придбати за 8-9 грн. за кг.

Ну і, звісно, груші – смачні, солодкі, медові і… недоступні для гаманця. Їхня вартість за кілограм становить близько 50 грн., щоб краще зрозуміти, то одна грушка обійдеться приблизно у 20 грн. Банани коштують в середньому 29-30 грн. за кг.

Цитрусові – лимони, грейпфрути, апельсини, також не з дешевих. Так, кілограм лимонів коштує 50 гривень, апельсинів – 50-56 грн., грейпфрутів – 65-70 грн.

Як бачимо, найдоступнішим фруктовим задоволенням залишаються яблука. А вже з настанням червня зможемо поласувати нашими полуницями, суницями, малинами, чорницями, ожиною, тому запасаємося терпінням і накопичуємо апетит.

Галина ТИХА

У Тернополі оберуть найкрасивішу лісову царівну

У Тернополі назвали небезпечні ділянки доріг, де найчастіше трапляється ДТП