Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У «Колумбусі» повідомили, що наразі невідомо, коли закриють російські соцмережі

У вівторок, 16 травня, з’явилося повідомлення про те, що президент України Петро Порошенко підписав указ у зв’язку з яким у країні заборонять низку популярних російських сайтів.

Зокрема, цей указ зачепив соцмережі «Вконтакте» та «Однокласники», а також пошту «Яндекс».

Щоб з’ясувати, як надалі працюватимуть інтернет-провайдери, за коментарем «Галас» звернувся до компанії «Колумбус», де повідомили, що наразі точної і конкретної інформації з цього приводу у них немає.

«Наразі ми не можемо надати точної інформації з приводу відключення російських мереж, адже ще невідомо, коли це буде і чи буде взагалі. За детальнішою інформацією звертайтеся згодом або ж стежте за нашим сайтом, на якому обов’язково появиться офіційне повідомлення з цього приводу», – зазначили у «Колумбусі».

Нагадаємо, про заборону російських сайтів йдеться в указі №133/2017 від 15 травня на сайті Президента. Даний указ набирає чинності з дня його опублікування в офіційних виданнях.

Загалом, у санкційному списку опинилось 468 юридичних та 1228 фізичних осіб. Термін санкцій для юридичних осіб продовжується терміном на 1-3 роки, для фізичних – терміном на 1-5 років, а також – безстроково.

Галина ТИХА

Тернополянин випив у супермаркеті пляшку горілки і не заплатив за неї

У Тернополі втретє спробують провести сесію міської ради