Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Степан Барна: У рамках реформи бібліотечної галузі основне – не лише об’єднати, а й підсилити бібліотеки

Аби врятувати бібліотеки в сільській місцевості та створити навколо них своєрідні освітні центри, експерти у рамках пілотного проекту «Бібліотечна країна» працюють над оптимальним механізмом проведення реформи бібліотечної галузі та вивчають ситуацію навколо культурно-освітніх закладів.

Про це у програмі «Акценти тижня», що виходить щочетверга на телеканалі «ТТБ», зазначив голова Тернопільської ОДА Степан Барна.

За його словами, система бібліотек в області зокрема та в Україні загалом перебуває в не належному стані. Особливо це стосується бібліотек, які знаходяться у сільській місцевості, де нічого не змінювалося ще з 1991 року.

«Як би не прикро було це констатувати, але у бібліотеках уже досить давно відбувалося оновлення бібліотечного фонду, у багатьох з них навіть немає комп’ютерів, хоча це є вимогою часу. Тому наша стратегія – не тільки об’єднати, а й підсилити бібліотечну мережу. Ми не ставимо собі за мету закрити сільські бібліотеки і перевести їх у шкільні, а плануємо скоротити кількість бібліотек, об’єднавши їх в одну на базі школи. Відповідно за рахунок економії коштів, вкласти їх у ті бібліотеки, які функціонують, щоб створити належні умови для перебування там читачів, поповнити бібліотечні фонди і забезпечити матеріально-технічну складову», – акцентував Степан Барна.

Водночас, як він підкреслив, там, де немає шкільних бібліотек, ніхто сільські бібліотеки закривати не буде.

«Головне завдання зробити і зберегти довкола бібліотеки своєрідний освітній центр життя села. Гадаю, що в цьому сенсі ми знайдемо підтримку не тільки обласного бюджету, а й місцевого бюджету та бюджетів територіальних громад», – підсумував очільник області.

 

На Тернопільщині розшукують чоловіка, який зник ще два місяці тому (ФОТО)

Сьогодні на Тернопільщині прощаються із загиблим бійцем Нацгвардії