Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Підопічна Святослава Вакарчука здивувала тернополян

Візит Христини Соловій у Тернопіль залишив лише приємні спогади. Шанувальники молодої співачки розкупили всі квитки на концерт.

 Христина презентувала свій перший альбом

Україна дізналася про Христину Соловій після конкурсу «Голос Країни», де вона заспівала лемківську пісню «Горе долов ходжу» і потрапила до команди Святослава Вакарчука.

Легендарний український рокер став її продюсером, Христина записала перший альбом, зняла два кліпи, а нещодавно вирушила у перше всеукраїнське турне з презентацією альбому «Жива вода».

Відколи дівчина з’явилася на сцені багато хто говорить, що вона  стала феноменом української естради. Вона знову зробила українську народну пісню популярною. Проте, як зізналася сама дівчина, популярності вона не прагне. Та схоже останнє їй не дуже вдається. Чого лише вартує концерт співачки у Тернополі. Христина зібрав цілковитий аншлаг у місцевому  драмтеатрі. Квитки розкупили задовго до виступу. Організаторам навіть довелося  доставляти додаткові стільці.

Виступ співачки співпав із 70-тими роковинами операції «Вісла». Христина ж каже, у її житті немає випадковостей. А ще вона дуже рада, що у цей день мала концерт саме у Тернополі.

«Це мій перший тур, тому я не лише знайомлюся зі своїми фанами, але й відкриваю для себе різноманіття міст України. Але Тернопіль мені добре відомий. Мою родину виселили з лемківського села Одрехова Сяноцького повіту Підкарпатського воєводства на Тернопільщину. Звідсіля родом мій тато, саме на Тернопільщині в гостях у бабусі я провела не одні свої літні канікули,  – розповідає Христина. – Я не вірю у випадковості та збіг обставин. Так склалося, що сьогодні у мене концерт в файному місті. І саме на цій сцені я хочу присвятити пісню-реквієм «Горе долом» усім українцям, які в різні часи були вимушені покинути рідну землю та власні домівки».

Пісня «Горе долом» відіграла у життя Христини Соловій ключову роль. З неї вона почала свою творчу кар’єру та знайомство з Україною.

«Я дуже хотіла, щоб люди почули лемківську пісню. Сама ж вперше заспівала «Горе долов ходжу», вже знаючи про своє лемківське коріння. Мама розповідала про діда, який помер в 36 років – це була сімейна трагедія і ще на фоні депортації лемків. Я співала «Горе», в мене стільки було всього в середині, я була впевнена, що маю поділитися тим, що відчуваю. І тут попався мені «Голос країни» – чим не нагода, щоб всі почули, згадали історію та зрозуміли, що без минулого немає майбутнього».

А далі було знайомство зі Святославом Вакарчуком, репетиції, концерти…

«У нас зі Святославом дуже хороші взаємини. Він мій друг і наставник. Знаю, що Святослав дуже вимогливий, але за весь час нашої роботи ми ще жодного разу не сварилися. Він завжди запитує, яка моя думка з того чи іншого приводу, а вже потім може щось порадити або пояснити. Переді мною людина, яка уособлює якість сучасної української музики. Без сумніву, це авторитет для мене. Якщо відверто, то у моєму житті є два основних критики – це мій старший брат та Святослав Вакарчук. Їхня думка для мене дуже важлива»

Не зважаючи на юний вік співачки, її популярність росте з кожним днем. Дівчину запрошують на концерти за кордон та навіть пропонували виступити в Росії. Від останньої пропозиції Христина відмовилися без вагань, пише сайт “Тернополяни”.

«Вже були запрошення виступити у Москві. Проте я одразу відмовилась навіть не уточнивши суму гонорару. Я вважаю побідного року гастролі – зрадою Батьківщини та самої себе. У мене є знайомі, які так чинять. Гадаю, це швидко їх наздожене і вони збагнуть, що такі дії мають руйнівні наслідки. Доки триває війна агресора проти мого народу, не поїду співати в Росію, не співатиму російською. Хоч вважаю, що народ тієї країни не винен», — підсумовує Христина Соловій.

 

Тернополяни заплутались у нових правилах дорожнього руху

Тернополянка просить допомогти врятувати чотирирічного сина