Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Майже в рік в село не їздить автобус, бо водій захворів

Мешканець села Бабинці Борщівського району Віталій Солтицький, поділився однією з найбільш наболілих проблем рідного села – відсутністю автобусного сполучення з райцентром та небажанням місцевих чиновників вирішити це питання.

Виявляється, ще в вересні минулого року село фактично залишилось без автобусного сполучення з Борщевом та оточуючими селами.

За словами Віталія, усе почалось ще у вересні 2016 року, коли захворів приватний підприємець і водій автобуса “Бабинці-Борщів” – Шушко П.І. Усі сподівались, що це ненадовго, та після двох тижнів відсутності сполучення люди почали звертатися до сільської ради для вирішення ситуації.

Сільський голова намагаючись вирішити ситуацію звертався спочатку в Борщівське АТП-16138, там повідомили, що потрібно звертатися в РДА до пана Галуса А.П., далі була телефонна розмова з вказаним чиновником, який повідомив, що потрібно тільки чекати допоки одужає водій. Минали тижні, сполучення з райцентром так і не відновлювалось.

Під час чергової розмови сільського голови з районним чиновником, той повідомив, що нічого вдіяти не можуть, бо договір з даним перевізником укладали в обласній адміністрації, а тому і розривати мусять там.

При зверненні в Тернопільську ОДА, відповідним працівником було повідомлено, що відповідно до статті 7 ЗУ “Про автомобільний транспорт” даний маршрут перебуває у віданні Борщівської РДА. Після кількох спроб домовитись з іншими перевізниками, ПП Кучіра Б.П. надав автобус на декілька днів для перевезення, але згодом припинив надавати послуги, мотивуючи це поганим станом дороги, відсутністю пасажиропотоку. Під час засідання районної комісії по призначенню перевізників це питання піднімалось головою сільської ради та іншими членами комісії. Районному керівництву була передана заява з численними підписами місцевих жителів.

В грудні випадково знайшовся борщівський власник мікроавтобуса, котрий зацікавився даним маршрутом, та вже після першої поїздки він відмовився від виконання роботи, мотивуючи це поганим станом дороги, хоча перед тим він якось підміняв водія маршруту і знав про якість дороги.

Під кінець року сільська рада отримала відповідь від РДА, в якій чомусь йдеться про те, що даний маршрут ніби то є збитковим, бо дуже мало їздить людей, хоча той, хто хоча б раз їздив ним, скаже зовсім інше: автобус на 18 місць був “забитий” кожного дня, а в четвер та суботу пасажирів вдвічі більше, адже цим автобусом користуються не тільки жителі Бабинець, а й сусідніх Худиївець, хутора Хоми і навіть Сапогова. В тому листі пропонувалося закласти в бюджет сільської ради 300!!! грн щоденної!!! (в рік виходить більше 80000 грн) компенсації перевізнику.

На сьогоднішній день село з населенням 700 осіб, сусідні Худиївці, хутір Хоми не мають жодного автобусного сполучення з районним центром.

Джерело: “Звістка”

У разі суттєвого зростання кількості нелегальних мігрантів ЄС може призупинити дію безвізу для України

З Днем вишиванки тернополян привітав Андрій Матла