Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На Тернопільщині виконавці замовного вбивства та їх адвокати затягують судовий процес

Сьогодні, 4 травня, у Зборівському районному суді повинно було відбутися чергове засідання по справі вбивства кременецького активіста та патріота Віталія Ващенка. Однак через те, що захисник одного із убивць до суду не з’явився, розгляд справи довелося перенести.

Як ми уже неодноразово писали, резонансну справу щодо жорсткого замовного вбивства активіста ГО «Народна рада Кременеччини» розглядає колегія суддів Зборівського районного суду.

За попередні судові засідання всі сторони процесу встигли ознайомитися з речовими доказами у справі, а також переглянути фото- та відеодокази, відео із слідчих експериментів.

У четвер, 4 травня, уже мали приступити до допиту свідків, які на судове засідання чемно з’явилися. Однак цього зробити не змогли через те, що не прибув адвокат організатора вбивства, а також не повідомив причину своєї відсутності, ба більше у нього був вимкнений телефон. У цьому журналісти переконалися особисто, зателефонувавши до нього на мобільний.

Як повідомив головуючий суддя колегії суддів, вони змушені перенести розгляд справи, оскільки не уповноважені її розглядати у разі відсутності одного із адвокатів, адже це порушує право на захист його підзахисного. Судове засідання довелося перенести на 12 год. 11 травня.

Нагадаємо, у травні минає рік з того часу, як у Кременці сталося резонансне вбивство. Нині на лаві підсудних перебувають організатор, посередник та два виконавці цього жахливого злочину. Тепер залишається до відповідальності притягти замовника вбивства, розслідування щодо якого виділили в окреме кримінальне провадження.

Дана справа знаходиться на особистому контролі у керівника обласної поліції Олександра Богомола. Сподіваємося, що поліція все-таки доведе дану справу до кінця, а всі причетні до цього злочину будуть покарані.

Галина ТИХА

Володимир Кличко: що далі?

У Тернопільському міськрайонному суді обрали нового голову