Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Для чого хотіли розколоти тернопільську Свободу?

24 квітня активісти «Свободи» не пустили у міську раду депутатів Івана Сороколіта, Ігоря Турського та Романа Навроцького. Справа дійшла навіть до сутичок під будівлею міської ради.

et=”_blank” rel=”noopener noreferrer”>ternopil.te.ua припускає, що ці депутати могли мати завдання розколоти «Свободу» та мінімізувати її вплив на українську політику.

Мовляв, це міг бути сценарій послаблення політичної сили, що з часу формування парламентської коаліції 2014 року перебуває в принциповій опозиції до діючої в країні влади.

Як зазначає видання, під час місцевих виборів 2015 року по міських виборчих округах Сороколіта та Навроцького партія «Самопоміч» взагалі не висунула кандидатів, а «Блок Петра Порошенка» висунув непрохідних кандидатів. Дану інформацію можна побачити тут.

Інтернет-видання ternopil.te.ua нарахувало, як мінімум, три спроби розколу фракції ВО “Свобода” у Тернопільській міській раді. За однією з версій такі дії були спрямовані на те, щоб завадити реалізації програми міського голови Тернополя Сергія Надала, яка базувала на програмі ВО «Свобода».

Рейтинг ВО «Свобода» у Тернополі дуже залежний від особистого великого рейтингу Сергія Надала. Тобто була спроба «вбити двох зайців»: зменшити рейтинг «Свободи», зменшивши рейтинг Сергія Надала.

Однак їхня місія провалилася, адже тернопільська «Свобода» залишилися монолітним організмом, – робить висновок видання. Після довгих вагань керівництво ВО «Свободи» виключило трьох депутатів з партії.

У 2014 році, після того, як нова влада «злила» на парламентських виборах ВО «Свобода», Олег Тягнибок заявив: «Ми вийдемо з цієї боротьби сильнішими». Зараз, очевидно, настав час реалізовувати нове гасло: «Ми вийдемо з цієї боротьби чистішими».

 

На Тернопільщині загорівся ювелірний магазин

У Тернополі оприлюднили тариф за додатковий опалювальний сезон