Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У Тернополі на строкову військову службу відправили перших призовників (ФОТО)

На Тернопільщині триває черговий весняний призов на строкову військову службу. До лав Збройних сил України з області має піти 385 призовників. Сьогодні, 12 квітня, з Тернополя відправили перших новобранців області.

Участь в урочистій відправці взяли заступник голови Тернопільської ОДА Юрій Юрик, заступник голови Тернопільської обласної ради Любомир Крупа, секретар Тернопільської міської ради Віктор Шумада, священики та керівництво військкомату. Провести своїх синів на строкову військову службу прийшли також батьки, родичі та друзі.

Після урочистої частини, під час якої майбутнім солдатам-сержантам Збройних сил України побажали здобути новий військовий досвід та нові знання, для призовників влаштували невеличкий концерт.

– Сподіваюся, що ваш досвід у цивільному житті, професії, які ви вже здобули, стануть в нагоді як для військовослужбовців, так для підрозділів, в яких будете служити. У лавах Збройних сил України ви набудете нового досвіду й нових знайомств, які будуть з вами протягом всього життя, – наголосив т. в. о. військового комісара Тернопільського обласного військового комісаріату Олександр Скумбрій.

Нагадаємо, з 1 березня цього року набув чинності указ президента України про призов на строкову військову службу, згідно з яким за весняний та осінній призови мають відправити до армії близько 400 осіб.

Галина ТИХА

Архієпископ Нестор звершив молебень на початок будівництва Кафедрального собору

У Тернополі п’яних водіїв уже ловлять «пачками»